De 5 van…Yvonne Horst

Een nieuwe rubriek op Rmdt! De 5 van… is een nieuwe interviewreeks waarbij bloggers en lezers uit 10 vragen kunnen kiezen. Zij beantwoorden vervolgens 5 vragen over bijvoorbeeld hun ergste treinreis of de mooiste treinreis. De vragen waren als eens terug te lezen in onze treinreis tag.  Dit keer beantwoordt Yvonne van GoYvon 5 vragen over haar treinreizen.

# De langste + verste treinreis

De langste en verste treinreis die ik ooit maakte ging van Shaoxing naar Shenyang, beide in China. De reden dat ik deze treinreis maakte? Een verhuizing! Ik verhuisde met een backpack, rugzak en een grote tas per trein naar het noorden van China. In 30 uur bracht een oude trein me naar mijn plek van bestemming. Bij aankomst bleek dat ik te veel bagage bij me had en moest ik bijbetalen.

# De ergste treinreis

De ergste treinreis was denk ik de reis van Xi’an naar Chengdu. Het was tijdens het Chinees Nieuwjaar en ik was een behoorlijke newbie. Ik had geen idee van het reizen per trein in China. Met een beetje geluk wist ik één van de laatste treinkaartjes te bemachtigen. Een staplaats voor een reis van 20 uur. Gelukkig was ik samen met mijn vriend, waar ik net een maandje mee samen was. Het was echt de perfecte relatietest! Wat naast de staplaats die ik had de reis zo erg maakte, was dat er continue Chinese mannen met mij op de foto wilden en met me wilden praten. En ja, ook midden in de nacht….

# De leukste treinreis

De leukste treinreis die ik maakte was denk ik de reis van Parijs naar Amsterdam, via Brussel. Deze reis maakte deel uit van een vakantie naar Nederland. Met mijn vriend was ik een paar dagen in Parijs en Brussel; hij was nog nooit eerder in Europa geweest en dit was een mooie kennismaking. Per trein reisden we van Parijs naar Amsterdam en zagen langzaam de landschappen wat veranderen en kwamen steeds dichter bij ‘huis’.

# De – het ging om de bestemming – treinreis

Mijn favoriete ‘het ging om de bestemming’ reis waren de treinreizen die ik in Rusland maakte. Tijdens het semester dat ik in Finland studeerde maakte ik een reis naar Moskou en Sint Petersburg. We reisden per trein van stad naar stad en bezochten zo twee Russische steden. Een geweldige ervaring om in Rusland de trein te nemen, maar vooral om in Moskou op het Rode Plein te staan. Een ervaring die heel veel indruk op me heeft gemaakt.

De 10 vragen:

# De ergste treinreis
# De mooiste treinreis
# De langste treinreis
# De meest luxe treinreis
# De – het ging om de bestemming – treinreis
# De – het ging om de reis – treinreis
# De verste treinreis
# De koudste treinreis
# De warmste treinreis
# De leukste treinreis

Heb jij ook mooie, spannende of indrukwekkende treinreizen gemaakt en wil jij daar wat meer over vertellen? Stuur dan een mail naar redactie@reizen-met-de-trein.nl onder vermelding van: De 5 van…

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.