5 redenen waarom 2019 een goed treinreisjaar wordt

Heb jij nog geen treinreisplannen voor 2019? We zijn nog maar net een maandje in het nieuwe jaar en we weten nu al dat 2019 een top jaar wordt voor treinreizen. Waarom? Dat gaan wij je natuurlijk haarfijn uitleggen:

Reizen met de trein wordt steeds hipper

Hallo 2019, fijn dat jullie de trein steeds meer gaan waarderen. Wij weten natuurlijk allang dat reizen per trein een stuk duurzamer is en nu lijkt de rest van de wereld dat ook te gaan beseffen. Dat is goed nieuws, want steeds meer mensen nemen de trein en daardoor ontstaat er meer vraag. Waar afgelopen jaar steeds meer soorten treinen (lees: nachttrein) verdwenen, komen er nu weer lijnen bij.

Er komen steeds meer lijnen/treinen bij

In 2018 zagen we deze trend al door de opening van de Eurostarlijn bij Rotterdam en sinds deze week vertrekt er ook een trein van Rotterdam naar Disneyland Parijs (lekker bezig Rotterdam Centraal). En dit is alleen nog maar in Nederland. Van Noord-Amerika tot aan India, we kunnen onze harten ophalen als treinliefhebbers.

Tekst gaat verder onder de foto:

Pride of Africa

Een reis plannen wordt steeds eenvoudiger

Vind je het maar gedoe? Een treinreis plannen? Há, dat smoesje gaat niet meer op. Het wordt namelijk steeds eenvoudiger om een treinreis te plannen. De website van NS International is prima, Interrailen wordt steeds goedkoper en makkelijker en zelfs door alleen al Google Maps te gebruiken kom je een heel end. Tegenwoordig heeft (bijna) ieder land ook een handige app voor het plannen van je reis. Twijfel toch nog? Bekijk dan ook eens onder Treinbijbels waar je van a -z per land/gebied verder helpen.

Op deze website lees je in 2019 nóg meer treininspiratie, tips en meer

Iedereen die ons al een aantal jaar volgt, weet dat 2018 niet het meest actieve jaar voor onze blog was. Daar gaat in 2019 verandering in komen. We hebben nog een hoop verhalen te delen en natuurlijk reizen we lekker verder. Oh, en Reizen met de trein krijgt dit jaar ook een opfrisbeurt, zodat het nog makkelijk wordt om je informatie te vinden en je treinreis met onze hulp te plannen. Ondertussen vragen? Wij zijn ook goed bereikbaar via Instagram en Facebook.

Dit vind je misschien ook leuk:

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.