Gadget: De powerbank van Powerstar

Ah, moderne technologie. Wij kunnen niet meer zonder. Helemaal tijdens een lange treinreis gebruik ik mijn mobiele telefoon vaak. Voornamelijk om foto’s mee te maken, maar ook om een spelletje te spelen of om eindeloos door Facebook te scrollen. Er breekt dan ook altijd lichte paniek uit wanneer de batterij rood begint te knipperen. Niet elke trein heeft een stopcontact. Gelukkig reizen wij bijna nooit zonder powerbank – een oplaadbare batterij voor onderweg.

Even opladen

Stel, je hebt een treinreis van zeven uur en je bent nog maar halverwege of je telefoon begint alweer te piepen omdat de batterij bijna leeg is. Je was net zo druk bezig met foto’s maken van het prachtige landschap dat voorbij komt, of je was net aan het opzoeken op welk spoor je straks moet zijn. Tja, dat gaat dan niet meer. Hoe vaak wij wel niet in the middle of nowhere op een stationnetje hebben gestaan zonder werkende mobiel. Tegenwoordig reizen wij dus niet meer zonder een extra powerbank. Handig, want hij laadt je mobiel (of wat je ook moet opladen) snel op en je kunt weer verder. Nadeel is alleen wel dat je extra snoeren bij je hebt en de powerbanks waren een lange tijd best groot. Dat was toch weer extra ballast voor in je tas. Gelukkig worden ze tegenwoordig zo plat en klein gemaakt dat ze bijna geen ruimte meer in beslag nemen. Zo ook de handige (en mooie) powerbank van Powerstar.

powerbank van powerstor

Powerbank van Powerstar

Wij maken dus gebruik van de powerbank Powerstar (o.a. te koop bij opladers.nl of gmsoplader.nl). Hij is handig in gebruik (erg dun, dus ik steek hem zo in een zijvakje van mijn rugtas), mooi om te zien en de batterij (6000mAh) gaat lang mee. Door middel van LED-lampjes geeft de powerbank aan of hij vol zit of niet. Deze powerbank is geschikt voor alle Androidtelefoons, maar ook voor de iPhone, iPad, MP3/MP4, GPS, Bleutooth-apparaten en tablets. Er zit een MicroUSB laadkabel bij.

Voordelen:

  • Klein en compact
  • Snelle laadtijd
  • Mooi design (het oog wil ook wat)

Nadelen:

  • Komen snel krasjes op het oppervlakte

powerbank van powerstor

Heb jij ook altijd een powerbank bij je tijdens een treinreis?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.