5 Instagram accounts om te volgen als treingek

Kan je geen genoeg krijgen van treinen? Word je vrolijk van een prachtige foto van een mysterieus spoor? Of van romantische verhalen op het perron? Gigantische stoommonsters die je beeldscherm vullen? Of wat dacht je van spannende nieuwe technieken en moderne treinen in één foto? Dan is Instagram wat voor jou! Want hier is het smullen van de mooiste afbeeldingen omtrent treinen en treinreizen. Weet je niet wie je moet volgen? Geen probleem, ik heb een leuk lijstje gemaakt met mijn persoonlijke favorieten:

1. @trainsstagram

Dagelijks komen hier fijne treinfoto’s voorbij, die gedeeld worden van andere gebruikers. De foto’s variëren van stoomlocomotieven tot aan prachtige landschapsfoto’s. (@trainsstagram)

Instagram

 

2. @trainspotter_swiss

Hoe kan het ook anders? Hét land der treinreizen moet natuurlijk wel een prachtig Instagram account hebben! Beroemde routes, hoge bergsporen en indrukwekkende treinen in de sneeuw, dit account is echt een feest voor het oog! (@trainspotter_swiss)

Instagram

3. @railstagram

Gluur jij wel eens bij de buren of vind jij andermans leven erg interessant? Dan is dit account een pareltje. Railstagram vraagt mensen in treinen en perrons om iets persoonlijks te vertellen en dit leveren prachtige verhalen op. Grappig, emotioneel en eerlijk én dat met een treindecor. (@railstagram)

Instagram

4. @raileurope

Rail Europe is een website waar Noord-Amerikaanse reizigers treintickets voor Europa kunnen kopen en van dit account word je als reiziger erg gelukkig. De mooiste landschappen komen voorbij van Europa en natuurlijk de treinen! (@raileurope)

Instagram

5. @interraileu

Interrail mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Als je van dit account nog niet de reiskriebels krijgt, dan weet ik het ook niet meer. Ik wil in ieder geval direct de trein pakken na het zien van deze foto’s. (@interraileu)

Instagram

Bonus: @reizenmetdetrein

Hah! Even onbeschaamd reclame maken. Volg je ons nog niet? Ga je dan eens diep schamen! 😉 Ons Instagram account wordt niet elke dag ge-update met mooie treinplaatjes, maar wij zijn vooral actief tijdens onze reizen zelf. Je kunt ons de live volgen en wanneer we even niet reizen, plaatsen we mooie foto’s van voorgaande reizen. (@reizenmetdetrein)

Instagram

Weet jij nog fijne Instagram accounts over trein(reizen)?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.