8 leuke cadeautips voor de treinliefhebber

We kennen het allemaal… Met Sinterklaas, met kerst of met een verjaardag. De verlanglijsten van de jongste tot de oudste, ze kunnen enorm lang zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de treinliefhebbers onder ons. Bij deze mensen staan er vaak treingerelateerde spullen hoog op het lijstje. Nu weet ik uit ervaring dat het voor een niet-treinliefhebber soms lastig is om de juiste cadeaus te vinden. Daarom hebben we een lijst van 7 cadeautips samengesteld voor jong en oud waar misschien wel wat voor de treinliefhebber tussen zit.

Lego trein (vanaf 6 jaar)

We kennen Lego natuurlijk allemaal van de blokjes en het bouwen. Door een trein + rails aan je eigen gebouwde stad toe te voegen maak je het plaatje natuurlijk compleet. En zo zijn er mooie pakketten te koop waarbij je zowel een trein als rails koopt, of alleen de trein. Echter zal het nog allemaal opgebouwd moeten worden. Echt iets voor de treinliefhebbers en bouwers onder ons. Goed te gebruiken voor kinderen vanaf 6 jaar.

Duplo trein (van 2 – 5 jaar)

Wie nog te klein is voor de lego trein, geen paniek! Gelukkig heb je ook nog de Duplo trein. Speciaal voor kinderen van 2 t/m 5 jaar.
Deze blokken zijn een stuk groter dan van lego, dus beter vast te pakken voor kleine kinderen. Ook hiervoor heb je genoeg variatie. Er zijn verschillende pakketten, maar ook rails is los te koop. Zeker een aanrader voor kinderen die gek zijn op treinen.

Houten trein (van 3 – 8 jaar)

Hier was ik als kind vroeger gek op. Een houten treinbaan… Je kon hem zo groot maken als je zelf wilde en elke keer was hij weer anders. Tegenwoordig heb je echter nog veel meer mogelijkheden wat betreft een houten treinbaan. Er zijn veel meer verschillende gebouwen, treinen, bruggen, huisjes… Ik kan door blijven gaan, er is zoveel! Tegenwoordig zelfs locomotieven op batterijen. Het leuke is dat deze treinbaan als geschikt is vanaf 3 jaar t/m een jaar of 8. Al zullen er altijd kinderen zijn die er mee blijven spelen.

Modeltrein (12 +)

Nu komen we toch wel bij de wat meer technische en meer ingewikkelde soorten ‘speelgoed’ treinen. Modeltreinen kom je tegenwoordig nog veel tegen. Er zijn veel clubs die prachtige banen maken of mensen die hun hele zolder volbouwen. Ik heb dan wel geen zolder, maar ben er wel één van en vind het prachtig om een baan te plannen, op te bouwen (met station en alles) en dan het spul te laten rijden. Maar hoe begin je hier nou mee? Doe onderzoek op internet (bijvoorbeeld hier>>) en koop een startset en dan uitbreiden (als dit is wat je wilt). Hou er wel rekening mee deze hobby niet goedkoop is.

Thomas de Stoomlocomotief (3 – 8 jaar)

Wie kent deze leuke & kleine stoomlocomotief niet? Thomas de Stoomlocomotief staat bekend van de tv-serie, ingesproken door Erik de Zwart. Tegenwoordig zijn er meerdere varianten van deze serie op tv, maar ook kom je nu boeken tegen en een hoop vormen van Thomas bij het speelgoed.

Trein boeken

Elk kind houdt van verhalen of verhaaltjes voor het slapen gaan, wat is er nou leuker om naast bijvoorbeeld een boekje over Thomas ook andere boekjes over treinen te hebben. Er is zoveel variatie, het kan kan zijn geluk niet op. Echter zijn er naast boeken voor kinderen natuurlijk ook boeken voor volwassen die van (voor)lezen houden.

Treintickets

Wat is er nou leuker dan iemand een voor zijn verjaardag of voor kerst een treinticket cadeau te doen naar bijvoorbeeld de kerstmarkten in Duitsland of België of een stedentripje naar een leuke Europese stad als Parijs, Berlijn of Londen. Alles is mogelijk en is het is tegenwoordig zeer betaalbaar.treinliefhebber cadeautips

Train Simulator & Ticket to Ride

Wie nou echt geen zin heeft in het kijken van een film over/met treinen, het bouwen van een eigen baan of te lezen over treinen. Dan is er nog een andere mogelijkheid om je met treinen bezig te zijn, namelijk spelletjes met/over treinen. Er natuurlijk de simpel en soms gratis apps voor op de mobiel, maar daar heb ik het niet over. Ik heb hier over computer games of bordspellen, want ook daar is wel wat over te vinden. Wie kent Train Simulator nou niet? Die blijft elk jaar uitkomen voor op de pc. Of wat denk je van het bordspel Ticket to Ride?

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.