Top 8 meest enge treinreizen ter wereld

De diepste ravijnen, slecht onderhouden rails of gammele bruggen, treinreizen kan ook wel eens spannend zijn. Wanneer een trein langs een diepe afgrond rijdt, hopen we altijd maar dat de trein niet ontspoort. Dat het wel eens mis gaat kan je hier lezen. Maar wat zijn nou de engste treinreizen ter wereld?

8. Kurunda Scenic Railway | Australië

Spectaculaire uitzichten krijg je natuurlijk niet voor niets. De route door het Barron Gorge National Park in Australië is prachtig, maar zeker niet voor angsthazen. De trein rijdt dwars door een tropisch regenwoud en de rails is erg indrukwekkend aangelegd. Het gaat over watervallen, over bruggen uit 1800 en door ruim 15 tunnels.

7. Outenigua Choo-Tjoe Train | Zuid-Afrika

Laat je niet misleiden door de naam! Choo-Tjoe klinkt misschien heel schattig, maar deze route heeft zo zijn enge momenten. De route gaat namelijk over de Kaaimans brug, een brug die boven de Indische Ocean staat. Vroeger gebeurde er ook nog wel eens ongelukken, maar tegenwoordig is het redelijk veilig om de brug over te steken per trein. Als je tenminste geen hoogtevrees hebt.

6. Dodenspoorlijn | Thailand

Deze route is niet echt eng qua grote hoogtes en diepe afgronden, maar misschien wel door zijn geschiedenis. De Dodenspoorlijn (ook wel bekend als de Brima-spoorlijn of Brima-Siamspoorweg) is de naam van een spoorlijn tussen Nong Pladuk in Thailand en Thanbyauzayat in Myanmar. De spoorlijn werd gebouwd door geallieerde krijgsgevangenen tijdens WOII. Tijdens het aanleggen overleden per dag gemiddeld 200 arbeiders.

5. Tren a las Nubes | Argentinië

Duizelingwekkende afgronden, 21 tunnels en 13 bruggen. Dat is de Tren a las Nubes route van Salta naar La Polvorilla (aan de grens van Chili). De ‘Trein naar de wolken’ is de derde hoogste spoorlijn ter wereld (4220 meter) en gaat over een aantal hoge constructies die er nou niet meteen heel stabiel uitzien.

4. White Pass & Yukon Route | Alaska

Dit is pas echt treinreizen op het randje. De White Pass & Yukon Route klemt zich letterlijk vast aan kliffen en gaat dwars over diepe afgronden heen. De route werd gebouwd in 1898 tijdens de Klondike goudkoorts en richt zich nu voornamelijk op thrillseekers.

3. Devil’s Nose | Ecuador

De ‘Devil’s Nose’ trein rijdt tussen Alausi en Palmira in het Andesgebergte (bijna 3000 meter boven de zeespiegel). Hij tuft op een rustig tempo door het landschap zodat reizigers kunnen genieten van de Avenue van de Vulkanen. De Devil’s Nose bestaat uit een steile klim en een serie haarspeldbochten waarna een zenuwslopende afdaling volgt.

2.  Georgetown Loop stoomtrein | Verenigde Staten

Eind 19e eeuw was de stoomtrein de enige manier om bij het noordwestelijke deel van Colorado te komen. De route is maar 7.2 km lang, van Georgetown naar Silver Plume. De reis brengt je door een spectaculair bergachtige omgeving en het engste gedeelte is de Devils Gate High Bridge, een dunne viaduct die er niet echt heel stevig uitziet.

1. Chennai-Rameswaram Route | India

De Chennai-Rameswaram loopt langs de zuidelijke kust van India en gaat over de Pamban brug die een stuk van de Indische Oceaan oversteekt. Doordat het er behoorlijk kan waaien, gebeuren er weleens ongelukken. Het is één van de mooiste routes ter wereld.

Welke van de bovenstaande treinreizen durf jij te maken?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

 1. We Are Travellers Beantwoorden

  Wat een leuk lijstje! Vooral die in India lijkt me bizar…! Die zou ik op zich nog wel eens willen ontdekken, maar die in Argentinie sla ik liever over 😉 brr!

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Dank je! Die in India lijkt mij ook gaaf 🙂

 2. johan Beantwoorden

  Ik heb de rit met de Duivelneus in Equador gedaan . Erg mooi !! Maar zeker niet eng

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Haha, het is ook maar net wat je ‘eng’ vindt natuurlijk. Wel super leuk dat je deze rit gemaakt hebt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.