3 superleuke dingen om te doen in de vakantie

Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. De mini-bewoners van deze wereld maken dan ook van alles mee. Van treinen in de haven en bij het strand tot de trams en bussen bij Rotterdam Centraal of de dierentuin. Er is genoeg te zien en mee te maken. Doordat er ook een dag en nacht cyclus bestaat wordt het om de 24 minuten een paar minuten donker en opeens fonkelen er duizenden lampjes van de wereld voor je. Kinderen maken op deze manier het leven van de 27000 mini-bewoners helemaal mee. Naast het kijken naar alles wat maar beweegt is er ook de mogelijkheid om een rondleiding achter te schermen te doen, te kijken in het atelier of te kijken bij de constructie van de nieuwe baan met als thema Groot-Brittannië. Mocht je nou voor altijd in Miniworld Rotterdam willen blijven, dan kan je voor een klein bedrag inwoner worden. Genoeg te zien voor uren plezier.

Openingstijden:
– Woensdag t/m zondag van 10:00 – 17:00
– Maandag en dinsdag van 12:00 – 17:00
(Maandag en dinsdag zijn ze alleen geopend in vakanties. Bekijk hiervoor de website).

Adresgegevens:
Weena 745 (5 minuten lopen vanaf Rotterdam CS).
3013 AL Rotterdam
010-2400501

Ticketprijzen:
Volwassen – €11,95
kinderen (3 t/m 11 jaar) – €8,25

Spoorwegmuseum Utrecht

Het spoorwegmuseum is een must voor echte treinfans. Naast het bezichtigen van de oude treinen die zowel binnen als buiten staan, kan je op een hele ontdekkingstocht door de tijd. Er worden verhalen verteld, er is een techlab, je kan terug in de tijd naar de grote stalen monsters en je kan kleine treinen bezichtigen in het modellen magazijn. Genoeg te doen voor een dag plezier in één van de leukste musea van Nederland. Meer informatie omtrent de geschiedenis van het spoorwegmuseum vind je hier.

Eén van de mooie stoomlocomotieven in het museum!

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 10:00 – 17:00
Maandag van 10:00 – 17:00
(Maandag alleen in vakanties, bekijk hiervoor de website).

Ticketprijs:
€17,50 per persoon

Adresgegevens:
Maliebaanstation (ook per trein bereikbaar vanaf Utrecht CS).
Utrecht
030-2306206

Stoomtram Hoorn – Medemblik

Tijdens de voorjaarsvakantie maakt de stoomtram Hoorn-Medemblik de ontdekkingsreis: Op stroomtramavontuur.
Zowel kinderen als volwassenen kunnen tijdens deze ontdekkingsreis alles leren over de stoomtram en maken een korte rit. Het is een avontuur waarbij de handen uit de mouwen moeten worden gestoken, waarbij het bekijken van de stoomlocomotief het hoogtepunt is. Daarnast zal de post moeten worden gesorteerd in het postrijtuig en de andere wagons zullen met goederen geladen moeten worden. Mocht je daarna nog tijd en energie over hebben, dan kan je onder begeleiding van de seinhuiswachter nog een wissel of sein bedienen.

Naast het stoomtramavontuur hebben ze ook hun gewone dienstregeling mbt de combinatie boot/Zuiderzeemuseum.

Openingstijden:
Bekijk hiervoor de website.

Tarieven:
Bekijk de tarieven op de website.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.