10x leuke sint/kerst cadeaus voor treingekkies

Het is weer de periode van het jaar! Sinterklaas is weer in het land, al is dat wat geheimzinnig gegaan. Als de Sint weer is vertrokken, komt Kerst al weer snel om de hoek kijken. Dus gewoon de maand om alle kleine, maar ook grote, treingekkies is te verwennen met wat leuks. Wij hebben 10 leuke en grappige cadeaus (voor jong en oud) uitgezocht voor trein liefhebbers, uiteraard is doorklikken en zoeken naar wat anders ook gewoon mogelijk!

Treinrails voor om & in de kerstboom

Ik moest zelf ook even 3x kijken en lezen wat er nou gezegd werd. Maar het is precies zoals het er staat. In plaats van de trein onder de boom, kan hij nu dus ook gewoon om/in de boom. Typisch een cadeau voor de kersttreinbouwers onder ons. De trein, de rails, de steunbalken en de klem zitten allemaal inbegrepen. Klik hier voor meer info of andere varianten.

LEGO City Passagierstrein

We roepen het al vaker! Ga naar het treinstation voor een leuke rit! Stap is aan boord van deze LEGO City passagierstrein. Deze set bestaat een gemotoriseerde locomotief met afstandsbediening via Bluetooth (10 snelheden), een ovale baan bestaande uit 16 gebogen en 4 rechte railelementen, 4 LEGO minifiguren: 2 passagiers, een machinist en een conducteur en nog veel meer. Klik hier voor meer info of andere varianten en zelfs uitbreidingen.

BRIO Railway houten trein starterset

In de wereld van de houten trein kan en mag alles. Begin met het neerleggen van het spoor, zet dan de tunnel in het midden met een brug er overheen, zodat de trein er onderdoor en overheen kan gaan. Je kan zover gaan als jij wilt. Kom je rails tekort? Klik hier voor meer info en uitbreidingen voor deze set.

Little Dutch houten trein met blokken

In de Pure & Nature collectie van Little Dutch is deze tijdloze houten trein te vinden met blokken. Naast het rijden met deze trein is het daarnaast ook erg leuk om lekker te kunnen stapelen met blokken. Het is uitdagend voor jonge kinderen om te zorgen voor andere combinaties en mogelijkheden. Klik hier voor meer info.

De laatste trein naar vrijheid

Het verhaal van Truus Wijsmuller, de oorlogsheldin die duizenden Joodse kinderen redde. Wenen, eind jaren dertig. De vijftienjarige Stephan en zijn beste vriendin Zofie-Helene hebben een zorgeloze jeugd, maar hun leven staat op het punt om te slaan. Stephan is Joods en Zofie-Helene is de dochter van een opstandige krantenuitgever. Als Hitler de macht grijpt, slaat het noodlot toe. Maar er is licht in de duisternis. De Nederlandse verzetsstrijder Truus Wijsmuller-Meijer zet haar leven op het spel om Joodse kinderen naar veiliger gebied te smokkelen, terwijl landen hun grenzen sluiten. Kan ze de kinderen – en zichzelf – in veiligheid brengen? Klik hier voor meer info.

Atlas van de verdwenen spoorlijnen in Nederland

Atlas van verdwenen spoorlijnen in Nederland laat zien dat een spoorlijn nooit helemaal verdwenen is. Door de uitgebreide infrastructuur blijven er altijd restanten over. Twee kenners hebben tientallen opgeheven spoorlijnen in Nederland systematisch onderzocht en de restanten in beeld gebracht. Klik hier voor meer info!

Clive Gifford – Hoe werkt een trein?

Dit boek neemt je mee op een fascinerende reis door de wereld van treinen. Kijk achter de flapjes hoe een stoomtrein voorbij puft, verken een druk treinstation, klim aan boord van een intercity. Ontdek de treinen zoals je ze nog nooit eerder zag! Klik hier voor meer info!

LEGO DUPLO Stoomtrein

De LEGO DUPLO Stoomtrein is voor je peuter nu nog makkelijker te gebruiken. Met een klein duwtje vooruit of achteruit begint de trein te rijden! Dankzij het treinstation, de kolenschepper, de 2 DUPLO figuren, de dierenfiguur en de eenvoudige speelgoedtreinrails in deze LEGO DUPLO set kunnen jonge kinderen ouderwets gezellig met treinen spelen. Klik hier voor meer info en andere varianten!

Piko H0 Startset – NS Hondekop

cadeau treinen

Analoge startset met een NS treinstel mat ’54 “Hondekop” (mat ’54), wisselende verlichting met de rijrichting, digitaal voorbereid, rails en adapter. Afmetingen railovaal ca. 158 x 88 cm, minimaal benodigde ruimte voor opbouw 168 x 98 cm. Klik hier voor meer info en andere varianten!

Ticket to Ride Europe – Bordspel

cadeaus trein

Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis je per trein over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken? In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar. Klik hier voor meer info en de uitbreidingen van dit gave spel!

Wij hebben een affiliate campagne (online samenwerking) met Bol.com. Mede daarom zijn bovenstaande producten via hun website te kopen. Mocht er een aankoop via één van bovenstaande links gedaan worden, dan ontvangen wij er een kleine provisie over. Ook kan je een kijkje nemen in onze SHOP. Alle beetjes helpen 🙂

Uitgelichte foto: ©Kovah via Unsplash.com

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.