Reistips: 4x must-have treinreis boeken

We mogen helaas nog niet gaan reizen, maar dat het over een paar maanden weer mogelijk zou zijn dat is duidelijk. Wij merken dat veel reizigers zich meer aan het oriënteren zijn op het reizen met de trein en daar willen we een beetje bij helpen met deze must-have treinreis boeken.

Treinreizen voor beginners

Men pakt tegenwoordig snel de auto, helemaal als je alle negatieve kanten van het treinreizen onder elkaar zet. In het boek Treinreizen voor beginners benoemt de schrijver Jan Dijkgraaf, die sinds zijn 18e geen Nederlandse trein meer van binnen had gezien, juist de andere kant van het treinreizen. Hij Laat je lezen hoe leuk en fijn het treinreizen kan zijn. Om dit boek te kunnen schrijven, ruilde de schrijver de auto een vol jaar lang in voor het spoor (althans, zoveel mogelijk). Goed nieuws, hij besloot daarna zijn OV-chipkaart te houden. Dit boek is te koop bij Bol.com voor €16,95.

De mooiste treinreizen ter wereld

Het boek over de mooiste treinreizen ter wereld neemt u mee op demeest interessantste, meest luxueuze en unieke treinavonturen ter wereld. Deze prachtige verhalen, geschreven door een aantal toonaangevende auteurs van trein- en reisverhalen, spelen zich af op zes continenten en in meer dan 18 landen. Elke reis heeft een mooie gedetailleerde kaart van de route en de meest geweldige foto’s. Droom weg of start met het plannen van jouw volgende treinreis. Dit boek is te koop bij Bol.com voor €11,75.

Europe by Rail

Of je nu van plan bent om een lange reis te gaan maken of een weekendje weg, het boek Europe by Rail is de perfecte gids. Het boek omschrijft 50 bekende routes in details. Deze routes lopen door heel Europa, maar in dit deel komen ook de Britse eilanden erbij. Elke route kan zo gevolgd worden of deels gebruikt worden voor een langere route, daarnast worden er ook interessante excursies en bezienswaardigheden aangegeven. Het boek is geschreven door twee ervaren treinreizigers en zij geven dus ook tips met betrekking tot de treintickets, waar en welke je moet lopen en waar je in- en uit kan stappen. Dit boek is te koop bij Bol.com voor €21.

USA & Canada by Rail

Het boek USA by Rail laat de nieuwste updates met betrekking tot de spoorwegen in Noord Amerika zien. De routes van zowel Amtrak (VS) als VIA Rail (Canada) worden in details omschreven en er worden maar liefst 500 bestemmingen, waaronder Disney World, the Grand Canyon en de Niagara Waterfalls benoemd. Ruim 25 langeafstandsreizen door de VS en 12 door Canada worden van beginpunt tot eindpunt omschreven, met daarbij mogelijke overnachtingen en bezienswaardigheden op de bestemmingen. Daarnaast worden er duidelijke tips en tricks gegeven als het gaat om de stations en waar alles te vinden en te krijgen is, vooral wat het openbaar vervoer naast de trein betreft. Dit boek is zeker van belang bij een treinreis door de VS of Canada. Het boek is te koop bij Bol.com voor €22 (hardcover) of €11 (softcover).

Reizen met de trein SHOP

Mocht je naast bovenstaande boeken meer willen weten of andere benodigdheden voor een treinreis bekijken? Neem dan zeker een kijkje in onze SHOP.

Uitgelichte foto: ©Yohann LIBOT on Unsplash

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.