Lekker comfy reizen

Het reizen per trein is natuurlijk hartstikke leuk, hoe lang of hoe kort de reis ook mag zijn. Toch krijgen wij vaak de vraag hoe wij onze treinreizen ondernemen, wat dragen we, wat nemen we mee of wat is een must to have? Oftewel hoe kan je lekker comfy reizen? Dat vertellen wij natuurlijk erg graag, hierbij een aantal tips.

De reisduur

Hoe lang een treinreis duurt is natuurlijk van belang voordat je gaat bekijken wat je mee moet nemen. Als het om een uurtje of 2 uurtjes gaat heb je genoeg aan een rugzak, een boekje, telefoon en wat te eten en te drinken. Echter kijken wij natuurlijk naar de langere treinreizen. Wij zijn meerdere malen met de nachttreinen meegereisd binnen Europa en dan zit je rustig 12-14 uur (of langer) in een trein. Dan maak je een langere reis, dus heb je niet genoeg aan alleen een rugzak en een boekje. Waar moet je dus aandenken om het jezelf zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken?

De voorbereiding

Tijdens de lange reis hebben wij een reiskoffer en een rugzak bij ons. De reiskoffer blijft over het algemeen dicht tijdens de reis, tenzij je in de trein overnacht. Dan kan je altijd nog je pyama of iets dergelijks eruit halen. Verder zitten alle benodigdheden in onze rugzak. Iedereen reist uiteraard op zijn of haar manier, maar als wij een lange reis voor de boeg hebben, dan kleden wij ons daar ook op. Wij dragen dan nog vaak een spijkerbroek of een joggingbroek, maar kleden ons wel lekker warm aan met een dik vest en shirt. Onze reiskleding kopen wij vaak via de HEMA, het is betaalbaar en het zit goed en comfy. Vaak hebben we nog dikke sokken of pantoffels bij ons. Je hebt je eigen plek, dus maak het jezelf zo comfortabel mogelijk.

De reis en aankomst

Onze rugzak ligt altijd binnen ons handbereik, we gebruiken het als kussen of voetensteun. Ook gebruiken wij deze om alle reisbenodigdheden dichtbij te hebben. Denk hierbij aan je treintickets en je paspoort, maar ook eventueel je laptop, telefoon, camera en opladers. Nu lijkt het alleen wel alsof we niks anders bij ons hebben… Dit is natuurlijk niet waar. Naast het eerdergenoemde hebben we tijdens een lange reis ook onze toilettas en eventueel schoon ondergoed in onze rugzak zitten. Niks is fijner dan na een overnachting in de trein (bed of stoel) om je even te kunnen opfrissen en verkleden. Op deze manier ben je bij aankomst opgefrist en kan je zo richting je hotel of je reis vervolgen naar je eindbestemming.

Interesse in meer reisbenodigdheden voor een comfy reis? Check onze Reizen met de trein SHOP!

Uitgelichte foto: ©Photo by bruce mars on Unsplash

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.