5x te gekke games met treinen

Naast het filmen van treinen, de cabview video’s zijn er natuurlijk ook andere manieren om van treinen te genieten. Namelijk via bordspellen en/of pc/ps/xboxgames. Zo hebben wij onderzoek gedaan en 5x te gekke games met treinen geselecteerd en wie weet zit er nog een leuk cadeau tussen.

#1 – Transport Fever 2

Transport Fever 2 is een simulatiespel waarin je als baas van een beginnend transportbedrijf je routes moet opzetten, grondstoffen of passagiers gaat vervoeren om geld te verdienen. Dit kan per trein, bus, vliegtuig en boot, the sky is the limit. Van stoomtrein tot de moderne ICE. Je kan helemaal zelf bepalen waar je begint, in welk jaartal, hoe de map waar je op speelt eruit ziet, etc. Je hebt oneindig veel mogelijkheden. Dit spel is verkrijgbaar via bol.com of via andere websites als Steam. Gemaakte video’s van dit spel zijn te vinden op YouTube.

#2 – Ticket to Ride

Ticket to Ride is een bordspel met als doel om zoveel mogelijk punten te scoren. Dit doe je door bijvoorbeeld treinroutes aan te leggen tussen verschillende steden. Bij de start ontvang je een aantal treintickets/routekaarten met daarop een route van punt A naar B. Het doel is dus om deze route zo snel mogelijk neer te leggen en je concurrenten voor te zijn. Zij hebben overigens niet dezelfde routes als jij, dus het elkaar lastig maken is ook onderdeel van het spel. De routes van je concurrenten zijn voor jouw niet bekend, maar vaak kan je zien welke kant ze opgaan. Naast de basisversie heeft Ticket to Ride al veel uitbreidingen, meer speelplezier gegarandeerd. Hoe ga jij spelen? Voor de routes of ga je dwarsliggen… Ticket to Ride is verkrijgbaar via Bol.com.

#3 – Trainsimulator

In Train Simulator wordt je volledig ondergedompeld in de wereld van treinen. Je bent zelf de machinist van de treinen en jij bepaalt naar welke plek je reist en wanneer. Je hebt de mogelijkheid om verschillende soorten locomotieven te leren kennen, maar ook om de routes in elke richting te leren. Mocht je de creativiteit en fantasie bezitten, dan heb je ook de mogelijkheid om eigen routes en scenario’s te creëren. Het heeft zo’n beetje alles wat een treinliefhebber maar wilt zien, van het besturen tot het meereizen tot het treinspotten. Train Simulator heeft op dit moment alleen nog de versie van 2018 via Bol.com, de nieuwere versies zijn uitverkocht. Voor deze edities kan je het beste op Steam kijken.

#4 – Colt Express

In plaats van het aanleggen van treinroutes of het besturen van een trein wordt je tijdens het spel Colt Express een bandiet die een trein wilt gaan beroven. Je bereidt je overal voor door gebruik te maken van actiekaarten en je acties goed uit te kiezen. Uiteraard doen je medespelers ook een poging om een overval te plegen en jou dwars te zitten. Het grappige aan dit spel is dat je het speelt in een echte 3D trein en niet op een speelbord. Je hebt hierdoor meer opties om het spel nog leuker te maken. Het spel is te verkrijgen via Bol.com of Amazon.

#5 – Tjoeke, Tjoeke, kleine trein

Uiteraard kunnen we de kleintjes niet vergeten. Tjoeke Tjoeke, kleine trein is een bordspel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De spelers gooien met de dobbelstenen om de trein te bewegen, de wissels om te zetten en passagiers te bezorgen op de 4 stations in het spel Maar let op, het is niet zo makkelijk als het lijkt… De passagiers hebben kaartjes gekocht voor verschillende stations. Het is nu aan jou om de passagiers zo snel en goed als mogelijk de passagiers op het juiste perron af te leveren. Het spel heeft een extra groot speelbord en 3 moeilijkheidsgradaties, wat het speelplezier bevorderd. Het spel is te koop op Bol.com of andere speelgoedwinkels.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.