Zo maak je veilig gebruik van openbare wifinetwerken tijdens je treinreis

Dit artikel wordt aangeboden door VPNGids.nl

Veel reizigers loggen tijdens hun reis vaak in op openbare wifinetwerken en maken hierbij minder gebruik van hun eigen databundel. Dit gebeurt op treinstations, in hotels of in de trein zelf. Hierbij realiseren veel reizigers zich niet dat een openbaar wifinetwerk minder goed beveiligd is. Hackers en criminelen maken vaak gebruik van openbare netwerken om persoonsgegevens of wachtwoorden te achterhalen. Gebruik daarom altijd VPN om jezelf te beschermen.

Wat is een VPN?

VPN staat voor “Virtual Private Network”. Op het moment dat je gebruik maakt van het internet via een openbaar netwerk, ben je vrijwel zichtbaar voor bijna iedereen. Dit komt vanwege het IP-adres dat je device gebruikt. Dit adres is gekoppeld aan jouw naam en op deze manier kan je dus gevolgd worden in alles wat je doet online. VPN zorgt er eigenlijk voor dat bijna niemand dit meer kan zien. Het werkt door gebruik te maken van een versleutelde en beveiligde verbinding en stuurt het dataverkeer eerst naar een externe server en dan pas het internet op. Door gebruik te maken van deze server verandert je IP-adres en kan bijna niemand je meer volgen.

©VPNGids.nl

Waar wordt een VPN voor gebruikt?

Als jij met je laptop of mobiel inlogt op een openbaar wifinetwerk zonder een VPN, maak je het hackers en criminelen gemakkelijk om achter jouw privégegevens te komen. Echter biedt het meer dan alleen bescherming. Je kan via een VPN ook anoniem downloaden, maar ook voorkomen dat er een online persoonsdossier wordt opgebouwd (reclames).

Een andere mogelijkheid is om censuur, overheidsblokkades en geografische blokkades te omzeilen. Neem bijvoorbeeld landen als Turkije en China waar het internet wordt gecensureerd. Hierdoor worden websites zoals Google, Facebook & Instagram onbruikbaar zonder een VPN, terwijl deze websites voor reizigers wel van groot belang zijn.

Ook kun je op reis zijn en toch je favoriete Netflix-serie willen kijken. Helaas worden alleen de series getoond die in het desbetreffende land op Netflix te zien zijn. Via een VPN kan je dan alsnog heel makkelijk jouw favoriete serie bekijken.

Welke VPN is het beste voor mij?

Welke VPN-aanbieder geschikt is hangt helemaal af van welk device je gebruikt en waar je het voor nodig hebt. Zoals omschreven heeft een VPN meerdere doeleinden. Daarnaast werkt het heel simpel. Je sluit een abonnement online bij een betrouwbare VPN-aanbieder af en krijgt daarmee gelijk toegang tot de juiste software en/of apps. Na het installeren krijg je toegang tot het VPN netwerk. Binnen een paar klikken kan je gebruik maken van één van de wereldwijde servers en vanaf dat moment veel relaxter en anoniemer op het internet rond surfen.

Via VPNGids.nl heb je een ruim aanbod in VPN aanbieders met elk zijn specificatie. Alle aangeboden VPN-abonnementen zijn uitvoerig getest en worden via deze manier ook als betrouwbaar gezien.

Welke VPN gebruiken wij tijdens het reizen?

Wij hebben zelf uiteraard ook onderzoek gedaan en hebben een abonnement lopen bij SurfShark. Deze VPN service staat ook bij de VPNgids aangeschreven bij de review als beste prijs/kwaliteit VPN. SurfShark heeft op dit moment hele mooie aanbiedingen en via onze link help je ook Reizen met de trein om te groeien. Ben je dus geïnteresseerd in een VPN waar wij achterstaan? Klik dan hier!

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.