Nieuws: European Sleeper overweegt meer routes na snelle verkoop aandelen

Ruim twee maanden geleden plaatsten we het bericht dat de eerste bestemming van de nieuwe nachttrein European Sleeper bekend was gemaakt. Samen met Regiojet zal de trein van European Sleeper vanuit België, via Nederland en Duitsland naar Praag in Tsjechië rijden. Er was echter wel geld nodig en dit is door verkoop van aandelen binnen.

€500.000 door verkoop aandelen

Op donderdag 27 mei 2021 gingen de aandelen in de verkoop en deze waren binnen 15 minuten gereserveerd door ruim 350 investeerders vanuit de gehele wereld. Het is ondertussen vrij duidelijk dat reizigers in Europa vaker de nachttrein willen gaan nemen. Doordat de belangstelling zo enorm groot is, overwegen de initiatiefnemers om aan de slag te gaan met onderzoek naar nieuwe routes, maar ook met de aanschaf van gemoderniseerde rijtuigen. Naast dit mooie startkapitaal zijn de initiatiefnemers ook erg blij met de ruim 350 investeerders die zullen optreden als ambassadeurs, maar ook gaan meedenken over de toekomst van European Sleeper.

Gesprek met staatssecretaris Stientje van Veldhoven

Op 18 mei hebben beide initiatiefnemers Chris Engelsman en Elmer van Buuren gesproken met staatssecretaris Stientje van Veldhoven over hoe belangrijk goede nachttreinverbindingen zijn voor het behalen van de klimaatdoelen van het kabinet. European Sleeper kan als hierin als particulier bedrijf een grote bijdrage leveren. Vooral het opzetten van nachttreinverbindingen vanuit Nederland en België is daarin belangrijk en zal zeker van toegevoegde waarde zijn.

Sponsor posterwedstrijd

Daar 2021 het European Year of Rail is, wordt er een speciale posterwedstrijd georganiseerd door Back on Track Belgium. European Sleeper verzorgt daarin de tweede prijs, namelijk een ticket voor twee personen in een privé coupé van Brussel naar Praag of andersom inclusief ontbijt. Mocht je dit leuk vinden en mogelijk een reis/ticket willen winnen. Doe dan mee en laat het ons zeker even weten.

Uitgelichte foto: ©Albert Koch – CC BY-ND 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.