Nieuws: Nightjet Amsterdam – Wenen & Innsbruck uitgesteld

De nieuwe Nightjet tussen Amsterdam en Wenen & Innsbruck zal voorlopig nog niet gaan rijden. Na overleg tussen de NS en de ÖBB is besloten om de dagelijkse nachttreinverbinding te verplaatsen naar 2021. De eerste rit, die op 13 december 2020 zou plaatsvinden, zal op een later moment van start gaan.

Door de huidige coronacrisis is het reizen van Nederland, via Duitsland naar Oostenrijk met de trein niet mogelijk. Zodra er meer duidelijkheid zal zijn rondom een vaccin en het reizen naar het buitenland weer mogelijk is, zal ook de Nightjet vanuit Amsterdam gaan rijden. Op dit moment rijden de Nightjets met bestemming Amsterdam of Brussel niet verder dan Düsseldorf.

Tickets die al gekocht zijn voor deze reis kunnen kosteloos geannuleerd worden bij het verkooppunt. Mocht de reis toch noodzakelijk zijn, dan is het mogelijk om met de ICE International naar Düsseldorf te reizen en daar over te stappen op de Nightjet. Dit is allemaal mogelijk met de huidige ticket voor reizen t/m 10 januari. Als u toch met Nightjet richting Oostenrijk wilt reizen, kunt u in Düsseldorf op de Nightjet stappen. De ICE vertrekt om 18:38 uit Amsterdam CS, waarbij de trein om 20:48 op Düsseldorf aankomt. De Nightjet zal daar vertrekken om 21:44. Vanuit daar volgt de trein zijn normale dienstregeling.

Meer info omtrent de Nightjet vanuit Nederland.
Ticketverkoop Nightjet
Testrit Nightjet

Uitgelichte foto: Nightjet – © ÖBB/Harald Eisenberger

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.