Nieuws: European Sleeper en Zwitserland speelt in op fietsers

Op dit moment gebeurt er veel op het gebied van treinreizen binnen Europa. Dit belooft veel goeds voor de toekomst, vooral als alle landen binnen de EU hier aan mee gaan werken.

European Sleeper

Yes!! Een nieuwe nachttrein vanuit Nederland. De nieuwe Nederlandse spoorwegmaatschappij European Sleeper heeft aangekondigd vanaf april 2022 vanuit Nederland naar een bestemming binnen Europa te gaan rijden. Welke bestemming dat is, dat wilde het bedrijf nog niet zeggen. De initiatiefnemers achter de nieuwe maatschappij, Elmer van Buuren en Chris Engelsman, geven wel aan dat er eerder een nachttrein op deze bestemming gereden heeft en dat het een populaire bestemming is. Op dit moment zijn er nog veel gesprekken gaande en als deze positief worden afgesloten, dan zal ook de bestemming worden bekend gemaakt. Beide initiatiefnemers hebben ervaring en kennis binnen de treinreiswereld. Waar Elmer van Buuren zich al jaren inzet voor goede internationale treinverbindingen, kennen we Chris Engelsman van de Jazz Night Express*. Wij wensen beide heren veel succes en hopen natuurlijk van harte dat deze trein gaat rijden vanaf april 2022.

*Net als met de Jazz Night Express zullen wij mogelijk een samenwerking aangaan zodat tickets voor deze nieuwe trein ook via reizen met de trein gekocht kunnen worden. Dit is echter nog onder voorbehoud.

Zwitserse Spoorwegen spelen in op reizigers met fietsen

Goed nieuws voor de fietsende treinreizigers onder ons. Op 21 maart 2021 begint officieel het fietsseizoen in Europa en Zwitserland wil veel fietsers naar het land halen. In 2020 is geconstateerd dat het aantal plekken voor fietsen niet voldoende was in vergelijking met het aantal reizigers met fietsen. In juli 2020 zijn er ruim 80000 fietstickets verkocht en daar was eigenlijk geen ruimte voor. De SBB wilt hier nu op inspelen door vanaf 21 maart door meer plekken aan te bieden. Mogelijk worden er speciale rijtuigen aan treinen toegevoegd om voldoende ruimte te realiseren. Doordat er nu fietsplekken gereserveerd kunnen worden hoopt de SBB voldoende plekken op treinen te kunnen hebben. Ook wordt de prijs verlaagd van CHF 5 (5 Zwitserse Franken) naar CHF 2 (2 Zwitserse Franken). Laten we hopen dat het deze zomer mogelijk is om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe service.

Uitgelichte foto: ©Dennis Jarvis – CC BY-SA 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.