Dit wil je doen: de Jazz Night Express

UPDATE 18-03-2020: De Jazz Night Express zal helaas in 2020 niet gaat rijden. Reizigers die geboekt hebben zullen bericht ontvangen vanuit de organisator van deze reis. Een nieuwe voorlopige datum voor de Jazz Night Express zal van 2-4 juli 2021 zijn.

In 2019 reed deze nachttrein, de Jazz Night Express, voor het eerst tussen Rotterdam en Berlijn. Dit jaar komt hij terug en zal de trein gaan rijden in het weekend van 3-5 juli 2020. Iedereen die gek is op jazz en muziek mag deze rit niet missen.

Niet zomaar een nachttrein

De Jazz Night Express is niet zomaar één van de vele (terugkerende) nachttreinen. Deze trein gaat namelijk een stapje verder dan de bekende nachttrein. In tegenstelling tot een normale nachttrein, verandert deze trein vanaf het moment van vertrek in een nachttrein vol met livemuziek, heerlijk eten en een feest tot diep in de nacht. Het biedt uiteraard dezelfde comfortabele couchette rijtuigen, luxe slaapwagons en een ouderwets gezellig restauratierijtuig. Een extra verschil met de andere nachttreinen is dat de Jazz Night Express maar één keer per jaar rijdt tussen Rotterdam en Berlijn. Waar het in 2019 om een enkele reis ging, wordt dit jaar ook de terugreis aangeboden.

Live muziek

Vanaf het moment van vertrek uit Rotterdam tot de aankomst in Berlijn zullen er live optredens zijn van verschillende artiesten. Onder deze artiesten bevinden zich o.a. het Benjamin Herman Trio, Graziela Hunsel Rivero en de groep BRUUT!. Het gehele programma voor de reis is nog niet ingevuld, dit gebeurt de komende weken en is te volgen op de website van de Jazz Night Express. Vanaf 1 mei kan er met je ticket gereserveerd worden voor specifieke concerten op de trein.

  • Jazz Night Express
  • Jazz Night Express

De slaaprijtuigen

Zoals eerder omschreven telt de Jazz Night Express twee type rijtuigen, namelijk de comfortabele couchette rijtuigen en luxe slaapwagons. Het verschil zit hem hier in het aantal bedden per coupé. De comfortabele couchettes bieden plaats aan 5 personen en hebben aan beide uiteinden van het rijtuig toiletten en wasruimtes. In tegenstelling tot de couchettes, bieden luxe slaapwagons plaats aan 3 personen en hebben een eigen wastafeltje (geen toilet). De toiletten bevinden zich hier aan één kant van het rijtuig. Alle coupés hebben ruimte voor bagage, zijn voorzien van beddengoed en kunnen van binnen op slot. Daarnaast heeft elk rijtuig zijn eigen steward die kunnen helpen met het opmaken van de bedden, een drankje en een hapje kunnen verkopen en de coupé van buitenaf op slot kan doen, zodat je spullen veilig zijn.

5 persoons coupé © Jazz Night Express
Jazz Night Express
3 persoons coupé © Jazz Night Express

Tickets

De Jazz Night Express kent twee soorten tickets vanwege de twee verschillende comfort niveaus, dit verschilt dan ook in prijs. De genoemde prijzen zijn per persoon en zijn goed voor een ticket, slaapplaats, beddengoed, live jazz, theater en dj. Deze tickets zijn exclusief eten en drinken. Mocht je een gehele coupé willen reserveren voor jouw gezelschap, dan krijg je 10% korting. Voor groepen groter dan 20 personen, contact opnemen met de Jazz Night Express.

Comfort couchettes

De couchetterijtuigen hebben vijf comfortabele slaapplaatsen per coupé. Overdag zijn de bedden om te bouwen tot vijf zitplaatsen.

Enkele reis €189*

TOT 1 MAART EARLY BIRDS VOOR €169

*Retourreis €99 extra.

Luxe slaapwagon

Luxe slaapwagons met drie bedden per coupé. Overdag zijn de bedden om te bouwen tot drie stoelen. Verder is er een eigen wastafeltje in de coupé en is deze voorzien van airconditioning.

Enkele reis €299*

TOT 1 MAART EARLY BIRDS VOOR €279

*Retourreis €99 extra.

  • Jazz Night Express
  • Jazz Night Express

Uitgelichte afbeelding/Hoofdfoto: ©Joke Schot

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.