Nieuws: Mogelijke nachttrein tussen Amsterdam en Zürich vanaf 2021

De Nederlandse Spoorwegen en de Zwitserse Spoorwegen (SBB) zijn samen een onderzoek gestart om te kijken of er een mogelijkheid is tot het starten van een nachttrein tussen Amsterdam en Zürich.

Versterken nachttrein netwerk

De SBB is de laatste jaren al druk bezig om het nachttreinnetwerk binnen en buiten Zwitserland te vergroten. Nu wordt dus ook de mogelijkheid tot een verbinding met Nederland onderzocht. Ook heeft de SBB al een optie genomen op een aantal zit- en slaaprijtuigen voor de periode van december 2021 t/m december 2024. Het is nog niet duidelijk of dat deze rijtuigen ook op de mogelijke route tussen Zürich en Amsterdam gaan rijden.

Plannen SBB

Ondanks dat steeds meer landen de mogelijkheden naar nachttreinen aan het onderzoeken zijn, blijft de toekomst in deze sector altijd onzeker. Een treinroute op willen zetten kost niet alleen geld, maar ook zitten er veel logistieke aspecten aan vast. De SBB haakt met hun plannen in, omtrent het feit dat het aantal nachttreinreizigers enorm is toegenomen. Dit laatste speelde wel voor de coronacrisis, maar het geeft al wel een duidelijk beeld. De nachttrein komt bij veel reizigers weer in beeld. Echter rijdt een nachttrein niet zonder subsidies en daardoor blijft de toekomst wel onzeker. In het najaar van 2020 zal de SBB meer informatie geven omtrent hun plannen tot het uitbreiden van het nachttrein netwerk.

Uitgelichte foto: Nachttrein – ©Albert Koch – CC BY-ND 2.0

Ander nieuws

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.