Naast het spoor: The Royal Highland Hotel – Inverness, Schotland

Wanneer je de hele dag in de trein hebt gezeten, wil je natuurlijk niet bij aankomst nog lang moeten lopen of moeten reizen om bij je hotel te komen. Toen wij onze reis door Schotland maakten, zaten we soms wel 8 uur lang in de trein! Een hotel in de buurt van het station had dus wel onze voorkeur. Zo vonden wij The Royal Highland Hotel in Inverness. Een prachtig hotel met een landelijke Schotse sfeer, direct gelegen aan het station!

Schotse ruit

Ik ben een dromer en behoorlijk romantisch aangelegd. Inverness heeft sinds de serie ‘Outlander‘ een onwijze aantrekkingskracht op mij. Het stond voor mij daarom ook vast dat we in Inverness moesten overnachten toen we met de Far North Line naar Thurso gingen. Ik zag mij al helemaal in een schattige B&B zitten a la Claire en Frank (uit Outlander). Die zijn er ook volop in Inverness, maar veel zaten toch even net iets te ver weg of waren te duur. Zo kwamen wij terecht bij ‘The Royal Highland Hotel‘. Dit hotel zit tegen het station aan, maar heeft de charme van een landelijk Schots hotelletje. Het is ook één van de oudste hotels in het centrum van Inverness! Bij binnenkomst word je al gelijk verwelkomd door de Schotse ruit en de geur van Haggis vanuit het restaurant.

Royaal overnachten

Het hotel heeft een koninklijke allure en tussen de schakende Schotten, whisky drinkende locals en obers strak in pak, voelde ik mij al snel thuis. Het was niet de B&B van Claire en Frank, maar het leek eerder op een Schots kasteel. Onze kamer was niet ruim, maar wij hadden dan ook de goedkoopste kamer. De kamer zat volgepropt met antiek en zware stoffen gordijnen. Ik vond het prachtig, maar Nick zijn allergie sprong meteen op. Snel dumpte we onze koffers in de kamer en gingen naar beneden om het restaurant uit te testen. Het eten was heerlijk en betaalbaar. Ik was alleen wel teleurgesteld omdat het restaurant niet dezelfde Schotse charme had als de lobby, maar een beetje koud en modern aandeed.

The Royal Highland Hotel

En toen kwam de nacht. Op Reizen met de trein zijn wij altijd eerlijk over onze belevingen en tot nu toe zijn wij altijd positief geweest, maar dit was toch wel de ergste nacht ooit in een hotel. Het bed was klein en op één of andere manier zat het matras vol hobbels en bulten. We werden gebroken wakker. Ik heb nog nooit zo een last gehad van mijn rug. Snel maar een warme douche om die nacht van hel van je af te spoelen. Think again. Uit de douchekop kwam niet meer dan een mager straaltje water. Te weinig om mijn haar in te kunnen wassen. Wat een teleurstelling was dat! Na zo een nacht en met een lange treinreis voor de boeg, is dit niet iets waar je heel gelukkig van werd. Zonde van zo een prachtig hotel. Toch denk ik dat wij gewoon pech hebben gehad. De reviews zijn over het algemeen erg goed en toen wij bij de receptie een melding maakten van de douche en het bed, reageerde ze ook verbaasd en het werd genoteerd.

Al met al is het wel een aanrader voor als je ook zo een treinreis maakt of voor als je een korte tussenstop maakt met de trein in Inverness.
Boek hier een kamer bij het Royal Highland Hotel >>>

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

  1. Mellisa - Grenzeloosreizen Beantwoorden

    Ik wil ook naar Inverness en inderdaad ook door Outlander haha! Heb door die serie kriebels gekregen om eens door Schotland heen te reizen. Moet nog aan seizoen 2 beginnen hihi. Jammer van het bed en douche.

    • Kirsten Spooren Beantwoorden

      Jaa Outlander love <3 Lees je ook de boeken? Schotland is net zo magisch als in de boeken en de serie 🙂 Zeker dus doen. En ja, bed en douche waren wat minder, maar ik denk écht dat het een uitzondering was, aangezien het verder een erg goed hotel is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.