Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je wordt op de hoogte gehouden van alle nieuwe artikelen en nieuwtjes.

Waarom treinreizen echt verschrikkelijk is…

You love it or you hate it. Treinreizen is niet voor iedereen weggelegd. Voor de één is het een onbekend avontuur en voor de ander een gruwel. Treinreizen kan ook best stom zijn. Regelrecht verschrikkelijk zelfs. Wij begrijpen zelf ook niet waarom  iemand liever de trein pakt dan het vliegtuig! Treinreizen is echt verschrikkelijk…(waarschuwing: dit blogartikel is sarcastisch bedoeld).

Treinreizen is echt verschrikkelijk omdat…

…je veel te veel kan meenemen. Met het vliegtuig heb je gewoon een aantal kilo, met treinreizen is het maar een gok of je koffer te zwaar is om te tillen.

…je het landschap ziet veranderen. Wat is daar nou leuk aan? Boooriiiing. 

…je veel te veel bewegingsvrijheid hebt. Waarom zou je je benen strekken? Of even rondlopen? Is toch nergens voor nodig?

…het beter voor het milieu is. Gaap. Wat is daar nou aan?

…het om de reis gaat en niet om de bestemming. Ook zo saai. Het gaat juist om de bestemming! Je wilt toch ergens naar toe?

…je onderuit kan zakken en niet hoeft op te letten. Daar krijg je voornamelijk rugpijn van. En misschien rijdt de machinist wel verkeerd!

…het heel leuk is voor kinderen. De kids zijn veel leuker wanneer ze krijsend op de achterbank roepen dat ze naar McDonalds willen. In de trein zitten ze veel te lief bordspelletjes te spelen of treinen te spotten. Niks aan.

…een trein vaak een bar heeft. Wat moet je daar nu mee? Ik breng liever koffie met mij mee in een thermoskan en kleffe broodjes in een koelbox.

…in een nachttrein kun je gewoon naar bed. Waarom zou je dat willen? Uitgerust op je bestemming komen? Nee, hoor. Gewoon de hele nacht doorrijden.

…je geen paspoort controle hebt of door de douane moet. Levensgevaarlijk! En je bent veel te snel in je stoel, klaar voor vertrek. Ik sta liever in de rij voor ik kan vertrekken.

Kun jij nog meer (sarcastische) redenen bedenken waarom treinreizen verschrikkelijk is?

Post Author
Kirsten Spooren
Kirsten (27) is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. Ze is door haar beroep als content marketeer voor reisgidsen ook eigenlijk 24/7 met reizen bezig. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt Express.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

Reis mee tussen de rails op Instagram