Video: van de Alp Grüm naar Lugano

Dat de reis naar de Alp Grüm geweldig mooi is dat hebben we natuurlijk al laten zien (de treinreis naar Alp Grüm gemist?). Echter is de treinreis van de Alp Grüm naar Lugano ook heel erg mooi. Toch leg je deze reis niet geheel per trein af. De Bernina Express rijdt tot de stad Tirano, wat net over de grens met Italië ligt. Vanuit daar neem je de Bernina Bus naar de stad Lugano. Onderweg passeer je meer na meer en de uitzichten zijn geweldig. Wij hebben een mooie stukje van de treinreis vast kunnen leggen en hopen natuurlijk dat jullie net zo kunnen genieten van dit filmpje als wij.

Extra info over de Bernina Spoorlijn

De Bernina spoorlijn wordt uitgebaat door de Rhätische Bahn, de spoorwegen van het kanton Graubünden. Deze spoorlijn verbindt de stad Chur of Davos met het Italiaanse stadje Tirano. De gemiddelde reistijd van deze reis is ongeveer 4 uur. Onderweg passeer je 196 bruggen, 55 tunnels en reis je over de Bernina Pas op een hoogte van 2253 meter. De spoorlijn is aangelegd aan het begin van de 20e eeuw en werd pas in 1940 eigendom van de Rhätische Bahn. ’s Zomers wordt de Bernina Express als aparte trein gereden, maar in de winter wordt deze gecombineerd met regionale trein uit diverse regio’s binnen Graubünden.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.