Video: Naar de Alp Grüm

Ons doel van deze reis? De Alp Grüm! Het was voor mij als een droom dat uitkwam toen we hoorden dat we bij de Alp Grüm mochten overnachten. Ik had er foto’s van gezien, was er wel 1x eerder uitgestapt, maar was nog nooit verbleven op deze hoogte en deze plek. Ik kon dus ook niet wachten om de trein in te springen en de treinreis vanuit de stad Chur naar de Alp Grüm te kunnen maken. De reis werd voor ons alleen maar mooier, aangezien we hem ook grotendeels vanuit de cabine hebben mogen zien. Voor ons een fantastische ervaring en hopelijk voor jullie een mooi filmpje van deze reis. Geniet!

Extra info over het station Alp Grüm

Op een hoogte van 2091 meter vind je het mooie, maar kleine station Alp Grüm. Het ligt aan de Bernina Spoorlijn die loopt van St. Moritz naar Tirano (Italië). Het station is gebouwd rond 1926, 16 jaar nadat dit deel van de spoorlijn, tussen Ospizio en Poschiavo, geopend werd. In het stationsgebouw bevindt zich tegenwoordig een hotel en restaurant, ook geeft dit station een geweldig beeld van de omgeving en kijk je precies op de Palügletsjer. Een prachtige eindbestemming die het zeker waard is om te bezoeken en helemaal per trein!

Bekijk hier onze video van de reizen na aankomst!
Meer video’s van ons/reizen met de trein zien? Bekijk en abonneer je op ons Youtube kanaal!

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.