Video: De Nederlandse Spoorwegen na de Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog is voorbij, het treinverkeer moet weer op gang worden gebracht. Maar van het materiaal dat is achtergebleven in Nederland is niet veel bruikbaar. Toch willen de inwoners van Nederland kunnen reizen, dus de NS zet al het materiaal in wat maar kan rijden en wat er door de Geallieerden is achtergelaten. In onderstaande video wordt een duidelijk beeld geschept van hoe het treinverkeer en het materiaal gebruikt werd. Waar je geluk had en een plekje had in een 3e klas coupé, zaten de meeste reizigers vlak na de oorlog in oude goederenwagons uit Duitsland. Na een aantal jaar werd het gelukkig snel veel beter en kon men weer normaal met de trein reizen. Bekijk de video over de Nederlandse Spoorwegen na de Tweede Wereldoorlog voor meer informatie.

De Nederlandse Spoorwegen na de Tweede Wereldoorlog
De Nederlandse Spoorwegen na de Tweede Wereldoorlog. Vorm van passagiersvervoer in 1945.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het treinverkeer in Nederland door de Nederlandse Spoorwegen in een periode van 1917 – 1960? Bekijk dan deze andere video’s via deze link!

Uitgelichte foto: Meerdere foto’s samengevoegd vanuit Wikipedia/Nationaal Archief – C00

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.