Video: 4 steden in 4 dagen – Noord-Engeland

Bezoek de 4 grote steden in Noord-Engeland. Manchester, Liverpool, Leeds en Hull (Kingston-upon-Hull) zijn tegenwoordig een stuk makkelijker met de trein te bezoeken. Waar je tot vorig jaar 4 tot 8 kaartjes nodig had om deze 4 steden afzonderlijk te bezoeken, is het nu heel erg simpel geworden.

Je kan tegenwoordig namelijk gebruik maken van de North of England Rover Ticket. De Rover Ticket is in het leven geroepen door de TransPennine Express, één van de treinmaatschappijen op het spoortraject in Noord Engeland. De hoofdreden van het in leven roepen van deze ticket is dat de stad Hull tot UK city of culture werd uitgeroepen. Het voordeel van de Rover ticket is dat een stuk goedkoper is dan losse kaartjes, het kost namelijk naar 79 pond en je koopt het ticket hier. Daarbij komt nog dat de ticket 8 dagen geldig is, wat je de tijd geeft om alle 4 de steden te bezoeken.

Alle vier de steden zijn zeer verschillend van elkaar en dat maakt een treinreis door het noorden van Engeland zo leuk. Elke stad heeft zijn eigen cultuur, taal en gewoontes en zijn allemaal stuk voor stuk de moeite waard. Wij hadden echter maar 4 dagen de tijd om deze 4 steden te bezoeken en hebben een aantal mooie momenten van onze reis vastgelegd! We hebben natuurlijk niet alles in een video gezet want we willen graag dat jullie Noord-Engeland zelf ook gaan bezoeken. Meer weten over treinreizen in Noord-Engeland? Lees meer in onze treingids!

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.