Hier koop jij je tickets voor je volgende treinreis!

Een treinreis plannen en boeken kan ontzettend ingewikkeld zijn. Soms worden wij er zelfs moedeloos van! We krijgen hier ook vaak vragen over. Waar boeken wij onze tickets? Hoe pakken wij dit aan en hoe bepalen wij onze route? Het vinden van de juiste route en goedkope treintickets is niet eenvoudig. De meeste bookingsites laten niet de goedkoopste tickets zien of geven geen alternatieve route aan (die vaak leuker en goedkoper is). Gelukkig bestaat er Omio.nl (voorheen GoEuro.nl).

Treintickets bij Omio

Omio is een reisplatform waar wij echt blij van worden. Een treinticket boeken is simpel en snel en daarbij hebben ze duidelijke tabelletjes met vergelijkingen. Zo weet je zeker dat je een goede deal of een mooie reis te pakken hebt. De website is opgericht door Naren Shaam, die net als ons (en met ons vele anderen) op zoek was naar de mooiste routes en goedkoopste treinkaartjes voor zijn treinreis. Gefrustreerd en balend van de dure kaartjes en ingewikkelde websites, besloot hij Omio op te richten. Ondertussen is de vergelijkingswebsite zo gegroeid dat je naar treintickets kunt zoeken door heel Europa.

treintickets GoEuro

Duurzaamheid

Naast dat je bij Omio eenvoudig en goedkoop tickets kunt kopen voor je volgende treinreis, houden ze zich ook bezig met duurzaamheid! Treinreizen is één van de milieuvriendelijkste manieren van reizen en is een stuk duurzamer dan vliegen. Dat zie je ook gelijk op de website, waar je een handig overzicht vindt van 15 van de meest milieuvriendelijkste routes door Europa. In het overzicht zie je ook gelijk hoeveel CO2-uitstoot je bespaart t.o.v. een vliegtuig.

treintickets goeuro
Overzicht duurzame routes (bron: Omio)

Goedkope internationale treintickets

Naast een overzicht van milieuvriendelijke routes, vind je op Omio.nl ook goedkope treinkaartjes voor internationale treinen, speciale aanbiedingen en kortingsacties. Ook zie je direct welke handige kortingskaarten of abonnementen je kunt afsluiten voor je treinreis door bijvoorbeeld Frankrijk of Duitsland. Ideaal voor wanneer je door één land reist of langer in het buitenland verblijft. De vergelijkingen staan in simpele tabels (zoals hierboven) en je ziet dus in één oogopslag wat je voordeel kan zijn. Ook heeft de website een interactieve kaart van alle Europese hogesnelheidslijnen:

Als we dit allemaal eerder hadden geweten, had het Nick heel wat minder grijze haren gekost 😉 En ook heel wat minder frustratie bij mij. Treinreizen is avontuurlijk, duurzaam en gewoon ontzettend leuk, maar vaak duurder dan een vliegreis. Gelukkig zien steeds meer mensen de voordelen van het treinreizen in en met de website van Omio wordt het direct een stuk eenvoudiger!

Heb jij al eens je treintickets gekocht via Omio?

—————————————————————————————————————————————————————-

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Omio. Het gaat dus om gesponsorde content (advertorial). Dat betekent echter niet dat wij niet achter elk geschreven woord staan. Wij zijn zelf fan van Omio en wij raden dit reisplatform dan ook van harte aan!

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.