Treinreizen in 2022: onze wishlist voor dit jaar

We zijn er even tussenuit geweest! Niet alleen door de komst van onze dochter Robin, maar ook door andere werkzaamheden. Nu zijn we weer terug om jullie weer te kunnen voorzien van informatie, foto’s en video’s en natuurlijk onze eigen verhalen en reportages. Laten we beginnen met onze treinreis wishlist voor 2022.

Helaas hebben we in 2021 maar weinig treinreizen kunnen maken, gelukkig hadden we de mogelijkheid om in oktober een weekje naar Oostenrijk te gaan met de Nightjet. Natuurlijk gaan wij hier nog over schrijven, stay tuned ;)! Nu hopen we dat we in 2022 meer mogelijkheden hebben om de trein te kunnen pakken, daarom hebben wij voor dit jaar een wishlist samengesteld en wij hopen natuurlijk dat een deel hiervan gaat lukken (anders schuiven we het gewoon lekker op naar 2023) 😉

Frankrijk

Sinds mei 2021 hebben de Franse Spoorwegen de nachttrein tussen Parijs en Nice nieuw leven ingeblazen. Er werd in 2020 al aangekondigd dat Frankrijk veel van de opgeheven nachttreinen weer terug zou gaan halen. Een prachtige reis die wij willen maken is vanuit Nederland, via Parijs naar Nice. Om daar de omgeving te verkennen met de Train des Pignes.

Zuid-Frankrijk

Portugal

Waar treinen rijden, daar komen wij. Als er ook nog is wijn bij komt kijken, dan zijn we verkocht. De Douro spoorlijn staat dan ook hoog op ons lijstje.

Zuid-Afrika

We hebben al is eerder met Rovos Rail door Zuid-Afrika mogen reizen. Wij hebben toen het traject van Pretoria naar Kaapstad afgelegd. Een geweldige reis van drie dagen. Een fantastische ervaring, die wij graag weer willen meemaken. Rovos Rail breidt steeds een beetje uit met nieuwe routes, er is dus steeds meer om te ontdekken. Wij kunnen haast niet wachten!

treinreizen in Zuid-Afrika

Slovenië

Wij zijn een tijd geleden met de toenmalige autoslaaptrein naar de stad Koper in Slovenië gereisd. Helaas verbleven we er maar een paar uurtjes. Dit willen we natuurlijk veranderen. Een rondreis door Slovenië per trein en daarbij de wijncultuur ontdekken staat dan ook op onze wishlist! Er valt nog genoeg te zien.

Noorwegen

Tja… Wie kent de Flamsbana niet. helaas hebben wij tot op heden nog geen kans gehad om deze spoorlijn te bewonderen. Als extra doel in Noorwegen willen wij het meest noordelijke treinstation van het land bezoeken en daarbij de omgeving natuurlijk. Noorwegen en natuurlijk Scandinavië is een prachtig gebied om doorheen te reizen. Wij staan te springen!

Reizen met... René Wolf
©René Wolf

Is dat alles?

Nee, zeker niet. Dit zijn alleen de landen waarbij we al enigszins weten wat we willen en kunnen doen. Onze wishlist is nog veel gebaseerd op Europese landen, met wat uitschieters naar Afrika. Denk hierbij aan de nieuwe nachttrein naar Zwitserland en Oostenrijk, Duitsland (het Harz gebergte), Wales, Tsjechië en verder naar het zuidoosten, de Servië en Montenegro Express. In Afrika staan de landen Kenia en Sri Lanka, naast Zuid-Afrika hoog op de lijst. Welk land of welke reis missen wij nog op onze wishlist?

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.