Treinreizen door Zwitserland met de virtuele Grand Train Tour

Zoals velen van jullie weten is Zwitserland één van onze favoriete landen om per trein doorheen te reizen. Dit is ook erg makkelijk om te doen, omdat ze een Grand Train Tour door Zwitserland hebben uitgestippeld. Helaas is het reizen nu niet mogelijk, maar toch kan je de tour geheel virtueel afleggen en alvast inspiratie op doen.

Grand Train Tour

Wij hebben al eerder over de Grand Train Tour geschreven en als je Zwitserland wilt bezoeken per trein, dan is deze tour precies wat je nodig hebt. Zwitserland heeft namelijk een erg goed spoorwegnetwerk en heeft elk dorpje, elke stad, elke bergtop en elk meer wel met een spoorlijn verbonden. Naast dat je Zwitserland op deze manier geheel per trein kan ontdekken, is er ook nog de mogelijkheid om dat allemaal op één ticket te doen. De Swiss Travel Pass is beschikbaar voor 3 – 15 dagen en geeft je naast het vrij reizen met de trein, bus en boot nog veel andere voordelen.

8 etappes

De Grand Train Tour is verdeeld over 8 etappes. Hierbij worden alle mooie treinritten samengevoegd tot één geweldige treinreis door Zwitserland. De gehele spoorlijn komt hierbij op een kleine 1280 kilometer, waarbij prachtige Zwitserse steden, Unesco Werelderfgoed locaties en hotspots in de Alpen. Deze reis kan je natuurlijk in één keer afleggen, maar het mooiste is om deze op te delen in meerdere reizen. Dit geeft je namelijk het geweldige excuus om dit prachtige land nog meerdere malen te kunnen bezoeken. Ook geeft het je meer tijd om locaties en steden langer te bezoeken en het echte Zwitserland gevoel te krijgen.

©myswitzerland.com

Virtueel reizen

De virtuele Grand Train Tour hebben wij altijd gebruikt om te kunnen zien waar we heen gingen, welke route we gingen afleggen en welke hotspots we zouden gaan zien. Nu we niet kunnen reizen is het voor ons toch altijd een mogelijkheid om even weg te kunnen dromen en toch een beetje het Zwitserland gevoel te kunnen krijgen. Elke etappe van de GTT is apart te bekijken. Elke bestemming heeft een foto of video om je te kunnen inspireren en te laten genieten. De virtuele Grand Train Tour is te vinden op de website van myswitzerland.com. Laat je inspireren en vertel ons welke reis je erg mooi lijkt of welke je misschien al wel gemaakt hebt.

©myswitzerland.com

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.