Top 5 tv series over treinen

Allereerst een vrolijk Pasen allemaal! Ga je naar familie of blijf je lekker thuis? Ondanks het mooie weer is z’n paaszondag ideaal voor een middagje lui tv kijken. Weet je niet wat je moet kijken? Wij selecteerde een aantal tv series voor de echte trein(reis) fan’s.

1. Jonathan Phang’s Gourmet Trains

Dit is een persoonlijke favoriet van mij. Eten gecombineerd met een treinreis. Kan het nog beter? Jonathan Phang is een tv chef en een echte levensgenieter. In Gourmet Trains neemt hij de kijker mee op reis met de mooiste treinen naar de meest prachtige bestemmingen. Dit natuurlijk met een lekker hapje voor onderweg. Gourmet Trains is te zien op Travel Channel

2. Great Continental Railway Journeys

Dit is een klassieker die niet in dit rijtje mag ontbreken. Volg Michael Portillo door Europa aan de hand van George Bradshaw’s 1913 Continental Railway Guide. Van deze serie krijg je echt de reiskriebels en mijn bucketlist groeit per aflevering. Great Continental Railway Journeys is te zien op BBC Two.

3. Tough Trains

Treinreizen kan heel ontspannend zijn, maar dat is bij deze treinreizen niet het geval! Zay Harding reist mee met de bikkels van één van de gevaarlijkste banen ter wereld. Door hitte, kou en barre omstandigheden reist hij door fantastische landschappen. Excuses alvast voor de mensen die geen Travel Channel ontvangen, want ook deze serie is te zien op dit heerlijke net.

4. Hell on Wheels

Even een totaal andere serie, maar niet minder het bekijken waard. Hell on Wheels is geen reisdocumentaire zoals de andere series op de lijst, maar een Amerikaanse televisieserie. De serie speelt zich ook af in Amerika, tijdens het aanleggen van de Transcontinental Railroad. Het volgt de levens van de inwoners van de meereizende nederzetting, die Hell on Wheels genoemd wordt.

5. Luxury Trains

De meest unieke en luxe treinen komen voorbij tijdens dit programma. Vaak zijn het opgeknapte oude locomotieven en wagons die in privé bezit zijn. Zoals de een auto’s spaart, spaart de ander dus treinen. Een mooie hobby lijkt mij. Ook Luxury Trains is te zien op Travel Channel.

Wat is jouw favoriete tv serie over treinen of treinreizen?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.