Tip: 3x leuke evenementen in het spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum staat er om bekend altijd leuke evenementen te hebben rond de kerst periode en in het voorjaar. Wij hebben de bekende, maar ook nieuwe tentoonstellingen onder elkaar gezet.

Winterstation

Het winterstation is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het spoorwegmuseum geheel wordt omgetoverd in winterse sferen. Kerstbomen, lichtjes, muziek, de geur van oliebollen en poffertjes en buiten staan er kampvuren waar marshmallows boven kunnen worden geroosterd. Daarnaast is het dit jaar extra bijzonder, omdat er in de grote hal mooie (internatinale) restauratierijtuigen staan te schitteren. Deze zijn onderdeel van de tentoonstelling ‘Tosti’s Truffels Treinen’, over eten en drinken rond het spoor.

Wanneer: 19 december 2020 t/m 3 januari 2021
Let op! Het Winter Station is te bezoeken met een regulier entreebewijs a €17,50, maar na 15.00 uur betaal je €7,50.

Tosti’s Truffels Treinen

Wie kent ze niet? Tientallen jaren geleden, toen er nog veel internationale en nachttreinen door Europa reden was de mogelijkheid om te eten of te drinken niet weg te denken. De railtenders met koffie, de sfeerloze stationsrestauraties en de lauwe kroketjes uit de muur. Iedere treinreiziger heeft er wel mee te maken gehad. Het spoorwegmuseum heeft daarom een aantal rijtuigen (van o.a. Mitropa en de Rheingold), maar ook andere gebruiksvoorwerpen verzameld. Al deze voorwerpen en onderwerpen zijn samengebracht in de eersteklas tentoonstelling Tost’s Truffels Treinen. Meer info!

Wanneer: 23 juni 2020 t/m 10 januari 2021

Spoor van verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches

Tijdens deze tentoonstelling staat de vraag hoe reizigers werden verleid om de trein te nemen aan de hand van beeld. De vaak kleurrijke affiches laten meer dan alleen de geschiedenis van het reizen per spoor, namelijk ook de ontwikkeling van de ontwerpen. Naast de tentoonstelling zal er ook een rijk geïllustreerd boek bij uitgeverij Thoth verschijnen met de gelijknamige naam ´150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches´ door Arjen den Boer.

Wanneer: 13 februari t/m 5 september 2021

Bron: Spoorwegmuseum
Foto links: ©H.P. Berlage, Harwich-Hoek van Holland, 1893 – CC BY 2.0
Foto rechts: ©Emmanuel Gaillard, Electrificatie, 1938 – CC BY 2.0


Uitgelichte foto: ©Spoorwegmuseum

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.