Review: Traveler Café van National Geographic Traveler

Als er één locatie perfect is voor een avond vol reizen, dan is het Pllek in Amsterdam wel. Ruig, industrieel en verrassend creatief. Ik zie de op elkaar gestapelde containers al terwijl ik met de ferry over het IJ naar de NDSM-Werf vaar – een eigenzinnig stukje Amsterdam. Als ik in de buurt zou wonen, zou Pllek sowieso mijn favoriete spot zijn. Afgelopen donderdag was het al helemaal dé bestemming voor reislustig Nederland, want National Geographic Traveler hield er zijn Traveler Café. De ultieme kans om de redactie van dit populaire magazine te ontmoeten, iets te leren, naar mooie verhalen te luisteren en andere reizigers te ontmoeten.

Fotografie en reizen

Dit is de tweede keer dat NG Traveler zoiets organiseert. De eerste keer stond in het teken van het 10 jarige bestaan van het blad en dit keer was het thema fotografie en reizen. De avond werd gepresenteerd door Daphne Bunskoek en er waren presentaties van Jasper Doest, Raymond Rutting en Sacha de Boer, alle drie fotografen voor de NG Traveler. De avond werd afgesloten met een pitte reisquiz waarmee je een prachtige camera kon winnen. Tussendoor was er ook tijd om te kletsen met de redacteuren en de andere reisliefhebbers, onder het genot van een (overheerlijk) hapje en een drankje.

Plaatjes kijken

Omdat de avond in het teken stond van fotografie, kregen wij natuurlijk de mooiste en meest jaloersmakende foto’s te zien. Jasper Doest nam ons mee op een dromerige reis op Rottumeroog. Zo mooi kan Nederland dus zijn. De presentatie van zijn foto’s was prachtig. Hij las een brief voor die precies zijn gevoelens voor het eiland omschreef en werd begeleid door een mooi gitaarspel. Hij liet het publiek echt voelen hoe het was om daar te zijn en dat is knap. Persoonlijk vond ik zelf de presentatie een beetje aan de lange kant, maar ik heb dan ook een concentratievermogen van een mug. Af en toe leek het alsof hij klaar was met zijn verhaal, maar dan ging hij toch weer verder en dit zorgde ervoor dat de zaal wat onrustiger werd.

Traveler Café van National Geographic Traveler

De presentatie van Raymond Rutting en Sacha de Boer was wat luchtiger en er werden veel fotografietips gegeven, wat voor Nick natuurlijk weer erg leuk was. Het duo was vrij komisch en de presentatie stond in het teken van de Nikon-campagne ‘I AM DIFFERENT’, wat fotografen inspireert om een eigen fotografie-stijl te ontwikkelen. Iedereen is anders en fotografeert op zijn manier. Dit kwam goed naar voren tijdens de presentatie want Raymond en Sacha fotograferen ieder heel verschillend en hebben een eigen aanpak en stijl.

Na afloop was er de reisquiz, die erg leuk was. De vragen begonnen makkelijk, maar werden plotseling heel pittig. De gelukkige winnaar kreeg een mooie camera mee naar huis. Wij waren niet zo gelukkig helaas en Nick baalde daar stiekem best wel van (wie niet). Daarna was er kort de tijd om nog even na te kletsen. Heel kort. De pauze was al niet lang geweest en de zaal sloot ook vrij snel na afloop van de quiz. Dit was jammer, want er waren genoeg mensen met wie ik nog wel even had willen kletsen.

De volgende keer ga ik er weer heen. Het is gewoon een gezellige en nuttige avond. Een idee voor het team van NG Traveler voor het volgende thema: misschien dit keer iets over treinreizen? 😛

+ Gezellige en leervolle avond
+ Leuke sprekers en mooie presentaties
+ Een super locatie

– Presentaties misschien net iets te lang
– Te kort tijd om met de overige reisverslaafden te kletsen

Kirsten (29) is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

 1. Stephanie | Expeditie Aardbol Beantwoorden

  Klinkt superleuk, wel jammer van de camera en de lange presentaties ;). Ik kon er helaas niet bij zijn, maar hoop de volgende keer wel te kunnen.

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Ja, presentaties waren iets te lang voor iemand die zich slecht kan concentreren haha. Ik hoop ook dat je er de volgende keer bij kan zijn, zou gezellig zijn!

 2. Bianca Beantwoorden

  Had er graag bij geweest! Lijkt me heel inspirerend!

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Volgende keer! En het was zeker inspirerend 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.