Review: Het Grote Spoor Boek

Echte treinliefhebbers opgelet! Er is nu een heerlijk nieuw doorbladerboek voor op de koffietafel beschikbaar, vol oude foto’s van treinen. Dit boek – gemaakt in samenwerking met het Spoorwegmuseum – verscheen ter gelegenheid van het 175 jarige bestaan van de Nederlandse spoorwegen. Het boek bevat 450 foto’s van 1839 tot heden, in een handig overzicht over de geschiedenis van het Nederlands spoor.

Bijna twee eeuwen aan spoor

Het Grote Spoor BoekHet 368 pagina’s tellende boek werd special gemaakt voor het jubileum 175 jaar Spoor en laat ook enkele unieke beelden zien. Een groot deel van de foto’s in het boek zijn nog nooit eerder vertoont en de oudste dateer uit 1860. Het boek is handig opgedeeld in hoofdstukken per thema (zoals werken bij het spoor en op weg met het spoor) en gaat chronologisch door de tijd heen. De kleine stukjes tekst zijn ideaal voor een koffietafelboek. Het Grote Spoor Boek geeft vooral sfeer en wat meer diepgang in de geschiedenis van het spoor van Nederland, maar is geen naslagwerk of een makkelijk te lezen roman. Treinliefhebbers kunnen in ieder geval hun hart ophalen met de vele foto’s, waarvan sommige uit het archief van het Spoorwegmuseum komen.

+ Veel unieke beelden
+ Leuk voor in het huis van een treinliefhebber
+ Bijzonder verzamelwerk van 175 jaar spoor

– Pittig prijskaartje

Auteurs: J. Zijlstra, J. de Bruin en Guus Veenendaal
Uitgeverij: W BOOKS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-94-6258-033-6
Prijs: 49,95

Het Grote Spoor Boek
©WBOOKS

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.