Reizen met…Nick van Rookhuijzen

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Dit keer is het de beurt aan Nick – medeoprichter van Reizen met de trein – en hij neemt ons mee naar Zwitserland. 

Wat is jouw mooiste treinreis geweest?
Dat is een vraag die ik moeilijk te beantwoorden vind. Ik heb meerdere mooie treinreizen gemaakt. Zo ben ik afgelopen zomer in Zwitserland geweest. Ik heb 4 dagen lang het land doorkruist per trein. De uitzichten, de bestemmingen en al die kleine bergdorpjes, gewoonweg prachtig. Ik ben dan ook helemaal verliefd geworden op het land. Als het aan mij zou liggen, dan zou ik er zo vaak mogelijk heen reizen. Zowel in de winter als in de zomer.

Wanneer heb je deze reis gemaakt?
Ik heb deze reis afgelopen zomer (2014) gemaakt, samen met mijn partner Kirsten. Ik ben vaak genoeg door het land heen gereisd, zowel per auto als per trein. Helaas was dat vaak ‘s avonds of ‘s nachts en kreeg dan dus weinig mee van het land zelf. Afgelopen zomer mocht ik Zwitserland ervaren op een manier die voor mij heel bijzonder is geweest.

Wat was er zo special aan de treinreis?
Het speciale aan deze treinreis is toch wel dat het met allemaal oude Zwitserse treinen gebeurde. Je reisde bijna niet in de moderne rijtuigen die er nu rondrijden, maar in oude wagonnetjes met houten bankjes en ramen die helemaal open konden. Dat zijn op dat moment heerlijke momenten en je geniet dan toch meer van de reis, puur omdat het zo bijzonder is.

Welke routes/treinreizen zou je nog willen maken?
Eén van de routes/treinreizen die ik nog wil maken is of met de Trans Australian Railway. Een trein die dwars door de Outback van het oosten naar het westen rijdt. Dit geldt eigenlijk ook voor de reis in Amerika. Gewoon door vele staten reizen en het verschil in landschappen en culturen zien. Natuurlijk wel hier en daar uit stappen om de geschiedenis en cultuur op te snuiven. Ook bestaat er een treinreis die door 3 Afrikaanse landen rijdt en daarmee een groot deel van het zuiden van Afrika bestrijkt. Deze reis lijkt mij echt geweldig om te doen en hoop dat ik deze kans ooit krijg.

Wat maakt voor jou reizen per trein zo bijzonder?
De uitzichten, de mensen die je ontmoet. Iedereen heeft een ander verhaal te vertellen over waarom hij/zij met de trein reist, dat vind ik heel interessant. Zo ontmoette ik een Zwitserland een Duits gezin tijdens één van de treinreizen. Zowel Kirsten als ik hebben het erg leuk gehad met het gezin. Je probeert toch in je ‘beste’ Duits een gesprek te beginnen en ook samen te genieten van de uitzichten als je op het balkon staat van het laatste rijtuig en je de rails onder je vandaan ziet schieten. Daarnaast heb je de tijd, tuurlijk rijden treinen volgens een regeling, maar het is allemaal veel relaxter dan als je met het vliegtuig of auto moet. Treinreizen staat bij mij toch op nummer 1 of ik moet echt weinig keus hebben.

Reizen met de treinNick van Rookhuijzen is de medeoprichter en fotograaf van Reizen met de trein. Af en toe schrijft hij ook een stukje voor de website, zoals de Verlaten treinstation specials. Meer lezen over Nick? Klik dan hier of kijk op zijn eigen website www.nickvanrookhuijzen.com

 

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.