Reizen met…Klasine Smid

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Klasine neemt ons mee op een fantastische InterRail reis.

Wat is jouw mooiste treinreis geweest?
Ik had een droom. Een droom om een roadtrip te gaan maken door Europa in een oude VW T1 bus. Deze droom heb ik nog steeds, want ik ontdekte een fantastisch alternatief: InterRailen.

In de zomer van 2013 stapte ik op de trein om samen met mijn beste vriendin drie weken rond te reizen door Europa: van Berlijn naar Praag, vier uren lang vertoeven in het gangpad. Van Praag met de nachttrein naar Krakau met een fantastische buurman uit Mexico, die in de zomer eitjes bakt op zijn motorkap. Een bezoek aan Auschwitz en weer verder in de nachttrein naar Budapest. Logeren bij locals die slaapplekken aanbieden op het treinstation. Van Budapest met de nachttrein naar Split en een dikke Kroatische vrouw die door het bedje heen zakte, precies boven op mij.. Met de bus langs de Kroatische kust gereisd en van Rijeka in de snikhete trein met een Oostenrijks gezin met bijna 10 kinderen naar Ljubljana. Van Ljubljana naar Wenen, wat eigenlijk de simpelste rit was, maar kwamen op een verkeerd station buiten de stad aan. Van Wenen gingen we weer richting Nederland, maar de trein zat vol.. Alleen nog twee bedden in een privékamer voor 40 euro p.p. Voorruit dan maar! Kortom: het was fantastisch!

Klasine Smid

Wanneer heb je deze reis gemaakt?
Deze reis heb ik gemaakt in de zomer van 2013. We stapten op 13 juli op en kwamen 3 augustus weer thuis.

Wat was er zo special aan de treinreis?
Het was misschien niet eens zo zeer de route zelf, maar de ervaring. Ik had nog nooit echt gereisd. Natuurlijk wel veel landen in een weekje bezocht voor een vakantie of stedentripje, maar geen echte reis gemaakt. Het was wij, onze backpacks en de trein. We hadden weinig vast gelegd en kwamen zo de vreemdste/leukste situaties tegen. Ik zou het zo weer doen. Het gevoel en de vrijheid was geweldig.

Welke route/treinreis zou je nog willen maken?
Ik zou graag nog eens willen InterRailen door Engeland, Schotland en Ierland, maar ook door Scandinavië. In deze landen reis je echt dwars door de natuur en verschillende landschappen. En natuurlijk niet de Trans Siberië Express te vergeten, dat is toch wel de moeder der treinreizen.

Klasine Smid
©Klasine Smid
Klasine Smid

Wat maakt voor jou reizen per trein zo bijzonder?
Het is vrijheid! Je hoeft niks te doen.. lekker genieten van de uitzichten en je komt uiteindelijk wel op je bestemming aan. Je ontmoet veel verschillende mensen met vele verschillende verhalen. Het is gewoon een fijne manier van reizen.
Klasine Smid (23) is verliefd op de wereld en schrijft daarover op haar Lifestyle & Travelblog Krealicious. Next destination: Sundsvall, Zweden

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

  1. Stéphanie | Expeditie Aardbol Beantwoorden

    Interrailen rocks! Ik ging met de trein van Polen naar Wit-Rusland naar de Oekraïne. Heel gaaf!

  2. Kirsten | Travelaar.nl Beantwoorden

    Heel gaaf zo’n treinreis door Europa! Staat ook nog erg hoog op mijn lijstje.. Het plan was er lang geleden al, maar toen hebben we toch besloten om met de auto te gaan met z’n vieren.. Erick en ik en twee vrienden. Echt een ge-wel-di-ge vakantie! Maarjaa, dat interrailen is er dus niet van gekomen en moet nodig nog eens!

  3. Kirsten Spooren Beantwoorden

    Zeker heel gaaf! Echt een mooie route ook 🙂 thanks voor het delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.