Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je wordt op de hoogte gehouden van alle nieuwe artikelen en nieuwtjes.

Reizen met….Jennifer Aardema

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Reis dit keer mee met Jennifer door Portugal.

Stel jezelf eens voor! Wie ben je, wat doe je?Portugal
Hoi, Ik ben Jennifer, 24 jaar, webredacteur bij TravelBird. Ik heb journalistiek en literatuurwetenschappen gestudeerd en lees & schrijf dan ook graag.

Wat maakt voor jou het treinreizen zo bijzonder?
Ik heb pas 1x echt een reis met de trein gemaakt, maar wat me daaraan aansprak was het onderweg zijn. Dat ben je natuurlijk ook als je rondreist met de auto, maar het zorgeloze sprak me heel erg aan. Je hoeft niet op de weg te letten, kaart te lezen of een parkeerplekje te vinden: de trein neemt je mee en onderweg heb je alle tijd om zorgeloos uit het raam te kijken of onderweg andere reizgers te ontmoeten.

Welke treinreis staat je het meest bij?
De tot nu toe enige (maar hopelijk niet de laatste) treinreis die ik heb gemaakt was afgelopen zomer door Portugal. Ik ging samen met mijn vriend en we begonnen in Lissabon, pakten toen de trein richting de Algarve en bleven 5 dagen in Lagos om optimaal te genieten van de prachtige stranden daar. Vervolgens gingen we met de trein richting Setubal, een kleiner plaatsje in het westen van Portugal, weer richting Lissabon. Hier verbleven we enkele dagen, om vervolgens weer terug te gaan naar Lissabon, een plek waar mijn vriend en ik allebei een beetje verliefd op zijn. Het leuke was dat we onderweg zoveel mensen hadden gesproken die weer andere tips hadden over Lissabon, dat het juist heel tof was om daar nog een paar dagen te zijn.

Vertel eens meer? Wat was er zo bijzonder aan?
In Lissabon verbleven we in een heel fijn hostel, in Lagos verbleven we in een appartementencomplex vlakbij de kust via airbnb, en ook in setubal hadden we iets geboekt via airbnbl. Aanvankelijk dacht ik dat we gewoon een kamer hadden geboekt,. We hadden ook een kamer, maar dan echt bij mensen thuis, het was net alsof we er logeerden. Gelukkig waren de mensen die ons ontvingen een van de aardigsten die we in Portugal zijn tegen gekomen: Pedro en Ro. Pedro haalde ons op van het station, gaf ons een rondleiding door setubal, vertelde ons waar je het lekkerst kon eten en kon uren vertellen over eigenlijk alles. Zijn vrouw Ro maakte iedere ochtend een heerlijk ontbijtje. Elke plek waar waren had weer iets bijzonders en het reizen met de trein tussendoor gaf ons ook het gevoel alsof we veel langer op vakantie waren dan dat we daadwerkelijk gingen. Als het aan ons had gelegen hadden we ook Porto en nog meer van het Noorden van Portugal bezocht, maar wie weet komt dat ooit nog eens.

Welke treinreis zou je ooit nog willen maken?
Ik zou best nog wel eens een soort megacitytrip willen maken, want er zijn nog heel veel steden die ik wil zien: Londen, Barcelona, Madrid, Wenen, Oslo, Kopenhagen, Budapest… Maar dan mag ik wel flink sparen, want ik vind wel fijn om alles te kunnen doen wat ik wil als ik eenmaal eens in een stad ben en ben ondertussen ook wel gaan houden van een beetje comfort (dus geen slaapzalen in hostels meer).

Wil jij ook met jouw ervaring in ‘Reizen met…’? Mail dan naar redactie@reizen-met-de-trein.nl!

Post Author
Kirsten Spooren
Kirsten (27) is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. Ze is door haar beroep als content marketeer voor reisgidsen ook eigenlijk 24/7 met reizen bezig. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt Express.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

Reis mee tussen de rails op Instagram