Reistip: De Bernina Kruiden Express in Zwitserland

We kennen allemaal de Bernina Express in Zwitserland. Een treinreis die al door mening treinreiziger gemaakt is of nog op de to do lijstje staat. Naast de standaard Bernina Express zijn er ook nog verschillende variaties van deze trein. Zo ook de Bernina Kruiden Express.

De Bernina Kruiden Express

De Valposchiavo staat bekend om de regionale gerechten en de kruiden die hiervoor gebruikt worden. Om je nog meer te kunnen verdiepen in deze kruidenwereld bestaat er de mogelijkheid om hier met de Bernina Kruiden Express (of Bernina Kräuter Express) heen te reizen. Vanuit Chur (of elke andere opstap plaats langs deze route) gaat de trein naar La Prese. Onderweg kan je al genieten van de geweldige uitzichten vanuit de trein en onderweg passeer je ook nog andere hoogtepunten als de Alp Grüm of Ospizio Bernina (het hoogst gelegen treinstation van de RhB), het Landwasser Viaduct en nog veel meer.

Raselli Erboristeria Biologica

Na aankomst in La Prese kan je genieten van een heerlijke, maar authentieke Valposchiavo-lunch bij Raselli Erboristeria Biologica. Hier kun je ook een rondleiding krijgen door de kruidenvelden en over de werkvloer van dit bedrijf. Helaas is dit niet het hele jaar mogelijk. De trein rijdt in 2021 alleen tussen 11 juni en 31 oktober, echter is een reis met deze trein zeker een aanrader.

Bron: Rhätische Bahn
Hoofdfoto: © Andreas Stutz on Unsplash

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.