Rail Away komt met ‘cabview’ video’s op Youtube

We kennen allemaal de prachtige afleveringen van Rail Away op tv of de (korte) video’s die op hun YouTube kanaal te vinden zijn. Nu komt er iets nieuws bij en dat zijn de zogenoemde cabview rides. Eigenlijk geeft het een beeld van wat de machinist ziet tijdens het rijden.

Cabview rides

Zoals omschreven gaat het hier om beelden die vanuit de positie van de machinist opgenomen worden. Vaak zien we hier maar kleine stukjes van op tv, waardoor er soms uren beeldmateriaal niet wordt gebruikt of op tv te zien is. De organisatie achter Rail Away heeft daarom besloten om deze cabview beelden op Youtube te plaatsen. Zo is een paar dagen terug de cabview ride van Tirano (Italië) naar Pontresina (Zwitserland) geplaatst en dan nog wel in 4K. Meer video’s zullen gaan volgen, hou hiervoor ook de social media kanalen van Rail Away in de gaten.

Bernina Express: Tirano – Pontresina


De reis begint in het zonnige Tirano in Italië, vanwaar de Bernina Express vertrekt richting het in sneeuw bedekte Pontresina in Zwitserland. De reis gaat via het Brusio viaduct, het dal van Poschiavo richting de Bernina Pas, waarbij ook het station van de Alp Grüm wordt gepasseerd. Een prachtige reis die ook wij zelf hebben mogen maken, waarbij wij konden overnachten bij de Alp Grüm. Bekijk ook onze video’s op Youtube kanaal van Reizen met de Trein.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.