Prijzen voor treintickets Duitsland worden verlaagd

Waar wij natuurlijk al hoopten dat het zou gaan gebeuren, maken nu een aantal landen eindelijk goede stappen in de richting van het verlagen van prijzen voor treintickets. Zo ook Duitsland en niet zo’n klein beetje ook.

Treinreizigers die in Duitsland meer dan 50 kilometer afleggen met de ICE-treinen van de Deutsche Bahn (DB) kunnen rekenen op een tariefdaling van 10 procent. Het is ruim 17 jaar geleden sinds er een daling is geweest in de tarieven. Naast de prijzen van treintickets worden ook de prijzen van extra services verlaagd. De lagere prijzen zijn een gevolg van de belasting op het reizen met de trein. Deze daalt met 12 procent van 19 naar 7 procent belasting. Deze verlaging is onderdeel van het Duitse klimaatbeschermingsmaatregelen pakket. De Deutsche Bahn verwacht door deze prijsdaling dat er zeker een aantal miljoen meer treinreizigers bij gaan komen.

Er zal echter wel een prijsstijging ontstaan op de treinreizen onder de 50 kilometer en het openbaar vervoer in grote steden als Berlijn, Hamburg & Bremen. Ook voor treinreizen van NS International heeft de maatregel van de Duitsers een prijsverlaging tot gevolg. Waar men eerst €40 betaalde voor een ticket van Amsterdam naar Frankfurt, betaalt men nu €37,90. Ook de prijzen voor de treinreizen naar Berlijn gaan omlaag, wat natuurlijk heel goed nieuws is. Helaas heeft de Nederlandse overheid in tegenstelling tot Duitsland besloten om het btw-tarief op treinkaartjes te verhogen. Laten we hopen dat ook zij dit terug zullen gaan draaien en mee gaan werken aan het treinreizen goedkoper te maken.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.