Persoonlijk: Treinliefde

Iedereen kent het wel. Er zit iemand tegenover je in de trein en eigenlijk heb je hem al vaker gezien op jouw traject. Hij is echt ontzettend knap en een beetje ongemakkelijk proberen jullie het oogcontact eerst te vermijden. Maar je vindt hem zooooo leuk. Na een tijdje durf je contact met hem te zoeken en voor je het weet schrijf je een oproepje op websites zoals Hartkloppingen of Treinflirt.nl. En daar heb je het: een echte treinliefde. Ook Nick en ik hebben elkaar op een trein leren kennen…

Onderweg naar Italië

Ooit jezelf afgevraagd waarom wij een website over treinreizen zijn begonnen? En niet gewoon een algemene reisblog of misschien zelfs een lifestyle blog? Om te beginnen houden wij natuurlijk allebei erg van treinreizen en vinden wij het de mooiste manier van reizen, maar voor ons was het ook een logische stap. We hebben elkaar namelijk ontmoet op een trein! En niet zomaar een trein, maar de nachttrein van Nederland naar Italië en waarschijnlijk begon de liefde op te bloeien ergens tussen Zwitserland en ons 2e glas wijn.

Elke zomer en winter ging ik in het weekend aan de slag als treinsteward op de nachttrein naar Italië, Oostenrijk of Frankrijk. Iedere steward heeft een eigen rijtuig en eigenlijk had je alleen contact met de steward links en rechts van je. Maar in de avond – wanneer alle passagiers al lang op één oor lagen – kwamen de stewards samen. En ja, dan dronken wij gezellig van de wijnen die al geopend waren (en dus weggegooid werden), dansten we op ABBA en maakte we tussenstations onveilig. Wanneer je een heel weekend met elkaar zit opgescheept, bloeien er vriendschappen op en zo nu en dan verdwenen er wel eens een paar stewards in een lege coupé. Ssst.

De crew (2)

Ondanks dat Nick er al ruim 7 jaar werkte en ik ongeveer 3 jaar, had ik nog nooit met hem op één trein gewerkt. Ik had hem vanaf een afstandje al eens bewonderd, maar nog nooit met hem gesproken. Dat veranderde toen we eindelijk een keer samen werden ingedeeld. Ik geloof dat hij in het rijtuig naast mij zat. Ik was er in ieder geval vaak te vinden. Dat eerste weekend hadden we voornamelijk lol, met zijn tweeën en met de rest van de crew. We leerde elkaar kennen: hij kon niet zo goed tegen rode wijn en ik kon geen pizza weggooien en nam alle resten mee terug de trein in. Hij hield van fotografie, geschiedenis en gedichten schrijven. Ik hield van schrijven, geschiedenis en gedichten lezen. Een perfecte match dus!

Na een paar keer onschuldig flirten op het perron en diepe gesprekken terwijl we eigenlijk passagiers hadden moeten helpen, kreeg ik van hem een gedicht (Nick is veel romantischer dan ik). Hij vond mij leuk, ik vond hem leuk. Een treinliefde was ontstaan. Onder de Italiaanse zon…of rijdend tussen de Zwitserse Alpen.

Treinliefde

Een ode aan treinliefdes

Wanneer je elke dag op en neer rijdt van werk naar huis en andersom, kom je wel eens dezelfde mensen keer op keer tegen. Vaak hebben jullie zo een beetje je eigen plekje, waar je altijd probeert te zitten. Dan kan het wel eens voorkomen dat je elkaar eigenlijk wel errúg leuk vindt. Wij zijn dus benieuwd! Heb jij wel eens een treinliefde of treinflirt gehad?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

 1. denise Beantwoorden

  ahhh, wat een romantisch verhaal! Ware liefde 😉

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Hahaha ja! Ware liefde gevonden na een glas rode wijn 😉 Maar we hebben het wel erg leuk samen.

 2. Norine Beantwoorden

  Super leuk geschreven. Toevallig nam ik dit jaar de trein om op vakantie te gaan. Ik moet wel zeggen..het is niet mijn favoriete manier van reizen. Toch een super leuke stuk!

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Dank je 🙂 Waar ging de reis heen? En het kan best ongemakkelijk zijn, dat treinreizen haha. Hangt echt af van de route (vaak is het uitzicht het meer dan waard)

 3. Ingelise Beantwoorden

  Wat een onwijs romantisch verhaal! En dat het goed is afgelopen, maakt het extra leuk. In zes jaar forenzen heb ik geregeld treinflirts gehad, maar het bloeide nooit uit tot liefde. Maar hé, flirten is ook heerlijk!

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Dat is zeker zo!

 4. Michelle Stelling Beantwoorden

  Hoewel ik het verhaal van jaren geleden wel ken is het toch super leuk om terug te lezen! Top geschreven ook! Xxx Michelle

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Haha dank je Chell!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.