Oproep tot investeringen in het Europese spoor

Afgelopen maandag hebben zeker 33 spoorwegmaatschappijen uit 24 landen een pact ondertekend als antwoord op de oproep tot massale investeringen in het spoor. Dit werd gedaan aan het einde van de European Railway Summit in Parijs.

De European Railway Summit vond plaats als afsluiter van het European Year of Railway. Dit was vanuit de EU het thema voor het jaar 2021. De spoorwegen zijn een groot onderdeel van de toekomst, vooral gezien het klimaat. Naast het investeren in het spoor, gaan de bedrijven ook werken aan het terugdringen van de CO2 uitstoot binnen deze sector. Naast de Nederlandse Spoorwegen hebben ook de spoorwegen uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Italië, Zwitserland, Portugal, Slovenië, Hongarije, Denemarken en Finland het pact ondertekend. Ook spoorwegmaatschappijen als de Eurostar en de Thalys hebben getekend en gaan hier in mee.

Het spoor aantrekkelijker maken voor de reiziger

Alle spoorwegbedrijven en maatschappijen waren het naast de investeringen ook eens over dat spoorwegen weer een belangrijke rol gaan spelen binnen het transport voor passagiers. Dit houdt niet alleen in dat het spoor vernieuwd moet worden, maar alles wat een reiziger moet doen om met de trein te kunnen reizen. Het gaat hierom om het reserveren van tickets, het krijgen van de juiste informatie, het moderniseren van rijtuigen of nieuwe rijtuigen aanschaffen, maar ook het gebruik maken van internationale treinen (waaronder nachttreinen) moet aantrekkelijker worden gemaakt als transportmiddel.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.