Nieuws: hoge vliegtaks voor korte vluchten vanuit België

Bijboeken van treinkaartje bij aanschaf KLM ticket vanaf nu mogelijk

Waar het al eerder mogelijk was om bij het aanschaffen van een KLM-vliegticket een taxi of huurauto bij te boeken, is het sinds vorige week nu ook mogelijk om een treinkaartje van Schiphol naar Amsterdam CS en andersom bij te boeken. OP deze manier hoeven reizigers niet meer in de rij te staan op Schiphol of Amsterdam CS, maar kan het allemaal via één platform, Cartrawler. Na het boeken ontvangen de reizigers de treintickets per mail. NS en KLM willen het vliegen en het reizen met de trein aanmoedigen en ook de combinatie makkelijker maken voor reizigers. De komende maanden zullen er meer binnenlandse NS-bestemmingen van en naar Schiphol aan het boekingsplatform CarTrawler worden toegevoegd.

België verhoogt vliegtaks

België heeft aangegeven vliegtaks te willen heffen op korte vluchten van bijvoorbeeld Brussel naar Schiphol of Parijs. Het zou gaan om een bedrag van 10 euro bovenop de ticketprijzen. Met deze vliegtaks willen ze reizigers stimuleren vaker de trein te pakken. Het bedrag geldt voor bestemmingen die binnen de afstand van 500km vanaf Brussel liggen. Nederland heft op dit moment vliegbelasting van 7,85 euro, maar gaat ook dit verhogen in 2023. Het mooiste zou zijn als er binnen de EU over een dergelijke verhoging afspraken gemaakt kunnen worden.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.