Nieuws: twee nieuwe nachttreinen vanuit Zweden op de planning

De Zweedse regering heeft aangekondigd met 2 nieuwe nachttreinen te komen om Zweden per spoor te verbinden met West-Europa. Het zou hier gaan om de bestemming Hamburg in Duitsland en de stad Brussel in België. Het doel is om vanaf 1 augustus 2022 deze treinen te laten rijden.

Klimaat-vriendelijk reizen

Zweden, de Zweedse regering en de Zweedse spoorwegen zijn zeer klimaat-vriendelijk ingesteld en zijn hard aan het werk om meerdere nachttreinen op te zetten om een verbinding met Zweden mogelijk te maken. Waar Zweden al eerder had aangekondigd om een nachttrein tussen Malmö en Keulen te gaan laten rijden, gaat het nu om een nachttrein tussen Stockholm – Kopenhagen – Hamburg en Malmö – Keulen – Brussel. De laatste is eigenlijk een verlenging van de eerder aangekondigde nachttrein naar Keulen. Zweden werkt hard om het eerste fossielvrije land ter wereld te worden en de spoorwegen is daar een groot deel van. Ze trekken maar liefst 40 miljoen uit de kast om deze projecten te kunnen financieren.

De reistijd

Zweden hoopt op een goede samenwerking met landen als Duitsland, Denemarken en België om dit project te voltooien. Het doel is dat er elke dag een nachttrein zal rijden en dat het gehele jaar door. Daarnaast willen ze zich niet alleen richten op vakantiegangers, maar ook op passagiers die voor werk moeten reizen. De reizen zullen uiteraard langer duren dan het reizen per vliegtuig, maar dat kan de gehele reis ook leuker en prettiger maken.

Uitgelichte foto: © Trainspotter LGs – CC BY-ND 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.