Nieuws: Touroperator Sunweb komt met nachttrein naar Frankrijk

Sunweb is niet de eerste touroperator die aankondigt met nachttreinen te gaan werken. Zowel Tui als Flywise (Greencitytrip.nl) bieden al vakanties met nachttreinen aan en nu sluit Sunweb zich hierbij aan.

Sunweb werkt hiervoor samen met de European Sleeper en de ambitie is om komende winter al de eerste nachttrein naar de Franse Alpen te laten rijden. Vervolgens is de Zuid-Franse kust het doel voor de zomer. Chris Engelsman, medeoprichter van European Sleeper: “We zijn nog aan het puzzelen welke eindbestemming het precies wordt in Frankrijk.” De bestemming hangt in dit geval dan ook vooral af van welke skigebieden het meest aantrekkelijk zijn, maar ook de capaciteit van de spoorlijnen speelt hier in een grote rol.

Voor de zomer is het nog geheel onduidelijk waar de nachttrein heen zal rijden. Het kan zowel de Cote d’Azur zijn, maar mogelijk ook de regio nabij Perpignan wat meer naar het westen ligt. Daarnaast zullen de reizen in pakketten worden aangeboden, waarbij ook de beschikbaarheid van accommodaties van groot belang is. Er wordt in ieder geval gehoopt dat de eerste trein deze winter al gaat rijden. Een zeer ambitieus doel! Het opzetten van een nachttrein is een complex proces en kost tijd. Wij hopen natuurlijk van harte dat het Sunweb en European Sleeper gaat lukken.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.