Nieuws: Rocky Mountaineer kondigt nieuwe luxe trein aan

Hoofdfoto: ©Rocky Mountaineer

Speciale en luxe treinen rijden in bijna elk land of werelddeel wel, zo ook in Canada. Door en rondom de Canadese Rocky Mountains rijden verschillende treinen van de maatschappij Rocky Mountaineer. Echter is er groot nieuws, naast de bestaande 3 lijnen in Canada, heeft het bedrijf een nieuw traject aangekondigd in de VS, namelijk de Rockies to the Red Rocks.

Rockies to the Red Rocks
Arches National Park near Moab – ©Chris Wonderly (via Rocky Mountaineer)

Rockies to the Red Rocks

Tot op de dag van vandaag reden de trein van de Rocky Mountaineer alleen in Canada, daar komt vanaf 2021 verandering in. De exacte startdatum is nog niet bekend, maar de nieuwe trein gaat er komen. De reis zal in totaal 2 dagen duren, waarbij een overnachting zit inbegrepen. De reis zal in de ochtend starten in de stad Denver, vanwaar de reis richting de stad Glenwood Springs zal rijden. Tijdens het ontbijt reis je de uitlopers van de Rockies in en tijdens de lunch en diner kun je genieten van de geweldige rotsformaties en vergezichten. Overnachten zal gebeuren in Glenwood Springs, vanwaar de volgende dag de trein zijn reis zal vervolgen richting de eindbestemming Moab. Met een lekker ontbijt wakker worden en genieten van wat er aan je passeert.

Informatie

Meer informatie over de treinreis, de prijzen en de verschillende klassen waarin gereisd kan worden is te vinden op de website van de Rocky Mountaineer. Ook is het mogelijk om brochures aan te vragen omtrent de Rockies to the Red Rocks treinreis of de andere reizen die door hen worden aangeboden. Canada en de Verenigde Staten liggen natuurlijk niet om de hoek en de prijzen liggen wat hoger dan bij een normale treinreis… Echter geven deze reizen je een bijzondere ervaring, maar ook een uniek beeld van beide landen. Mocht je de ruimte, tijd en het geld hebben, dan zou ik het zeker gaan doen.

Rockies to the Red Rocks
Canyonlands National Park near Moab – ©Robert Riberia (via Rocky Mountaineer)

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.