Nieuws: Rechtstreeks naar Londen vanaf 26 oktober 2020

Vanaf 26 oktober 2020 is het mogelijk om vanaf Amsterdam of Rotterdam rechtstreeks naar Londen te kunnen reizen. Dat maken de NS en Eurostar vandaag bekend. Waar eerst nog een overstap in Brussel nodig was wegens paspoort controles, is dat vanaf die datum niet meer nodig. Tickets kunnen vanaf 1 september geboekt worden via NS International.

Roger van Boxtel, president-directeur van NS: “De rechtstreekse hogesnelheidstrein brengt je snel en zonder gedoe van het centrum van Amsterdam en Rotterdam in hartje Londen en is daarmee een ijzersterke concurrent voor het vliegtuig. Door corona hebben we langer op de start moeten wachten, maar het aantal internationale reizigers zal geleidelijk weer toenemen. Het is geweldig nieuws dat we reizigers tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk dan ook de keuze voor de duurzame trein kunnen bieden.”

Tickets en reistijden

Tickets voor de rechtstreekse Eurostar naar Londen zijn vanaf 1 september 2020 te boeken via NS International of onze SHOP. De prijs voor een enkele reis zal €46,- gaan kosten. Een hele mooie prijs voor een relaxte reis naar hartje Londen. De reistijd vanaf Amsterdam Centraal naar Londen bedraagt iets meer dan 4 uur. Vanaf Rotterdam Centraal ben je in 3,5 uur in Londen. Het boeken voor deze reis kan al 6 maanden van te voren, wat ruimte biedt voor het ver vooruit plannen van een reis rond bijvoorbeeld de kerstperiode. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets zullen zijn.

Vanaf 26 oktober rijden bovenstaande treinen van maandag t/m vrijdag tussen Amsterdam en Londen. – ©NSInternational

Prettig, flexibel en verantwoord

Vanwege het coronavirus en de onzekere situatie die het kan geven in de toekomst wordt er extra flexibiliteit geboden. Bovenop de gebruikelijke voorwaarden voor het boeken van treintickets, geldt dat alle tickets 14 dagen voor vertrek kosteloos kunnen worden gewijzigd. Deze flexibiliteit, die van toepassing zal zijn op alle boekingen gemaakt tussen 1 juli en 31 december 2020, is geldig voor alle reisdata die beschikbaar zijn op het moment van het kopen van de tickets. Daarnaast hebben zowel de NS als Eurostar extra maatregelen genomen met betrekking tot de hygiëne op de trein. Treinen worden voor elke reis compleet gereinigd en tijdens de reis worden voorwerpen die vaak worden aangeraakt extra schoongemaakt. Een mondkapje blijft tot nader order verplicht.

Uitgelichte foto: ©Huib Smit – CC BY 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.