Nieuws: Moonlight Express, nieuwe nachttrein tussen Brussel en Berlijn.

Nog geen dag geleden schreven we over de European Sleeper met Praag als hun nieuwe bestemming. Vanuit België komt meer nieuws, daar er plannen zijn voor een nachttrein tussen Brussel en Berlijn, genaamd de Moonlight Express.

Moonlight Express

Het initiatief achter deze trein komt bij twee jonge Belgische ondernemers vandaan. Louis Lammertyn en Louis De Jaeger hebben het plan om ook vanaf april 2022 een nachttrein te laten gaan rijden tussen Brussel en Berlijn. Daarbij wordt er gedacht aan een tussenstop in Luik en mogelijk nog een aantal Duitse steden. Het plan is om vanaf 2022 ruim 100.000 reizigers per jaar te gaan vervoeren verdeeld over drie keer per week heen en terug. Aan de Duitse zijde is alles al geregeld, in België zitten ze nu met de NMBS rond de tafel. Als deze nachttrein succesvol wordt, dan hebben de beide initiatiefnemers nog plannen voor Zuid-Frankrijk of zelfs Barcelona.

Alleen bedden

Waar menig nachttrein nog gebruikt maakt van zit-rijtuigen, zullen deze rijtuigen niet voorkomen bij de Moonlight Express. Er worden alleen bedden aangeboden. Er zullen verschillende slaaprijtuigen worden gebruikt waarin gedeelde coupés voor 5 tot 6 reizigers kunnen slapen of de wat luxere coupés voor koppels. De prijzen zijn nog niet geheel bekend, maar er wordt gesproken over €49 voor een bed in een gedeelde coupé. De reistijden zijn ook nog niet helemaal zeker, maar er wordt gericht op rond 20:00 vertrek uit Brussel, waarbij de aankomst in Berlijn rond 09:00 in de ochtend zal zijn.

Uitgelichte foto (ter illustratie): ©Hugh Llewelyn – CC BY-SA 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.