Nieuws: Fusie Eurostar en Thalys in 2021

Het was al langer bekend dat er een mogelijke fusie zou ontstaan tussen Eurostar en Thalys, maar het is nu bevestigd door Bertrand Gosselin, CEO van Thalys. In 2021 zal de fusie doorgezet gaan worden onder de nieuwe naam, Green Speed.

Green Speed

De fusie zal er voor moeten gaan zorgen dat de treinen efficiënter gaan rijden, meer op elkaar aangesloten en er zal gebruik worden gemaakt van maar één ticket voor beide treinen en alle routes. De nieuwe maatschappij wil op deze manier gaan concurreren met de luchtvaart-sector. “Onze doelstelling is een Europese onderneming te creëren die het vervoer van stad naar stad tussen landen kan vergemakkelijken en die de concurrentie aangaat met het vliegtuig en de auto”, vertelde topman SNCF topman Guillaume Pepy al eerder. De naam Green Speed is zeer toepasselijk gekozen, daar het treinreizen steeds meer worden gepromoot als de groene manier van reizen. Beide bedrijven zijn op dit moment voor 55- 60% in handen van de SNCF en dit zal ook zo blijven en tot dusver zullen de bestaande route blijven bestaan.

Tickets naar Parijs en Londen boek je via NS International.

Uitgelichte foto: ©Yuichi Shiraishi – CC BY 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.