Nieuws: FlixTrain opent nieuwe routes in 2021

FlixTrain, een bekende treinmaatschappij die vooral in Duitsland opereert, heeft een aantal nieuwe routes aangekondigd (of al geopend). Het bedrijf staat bekend om de lage prijs voor tickets, om daarmee het treinreizen voor iedereen toegankelijk te maken. Waar er eerder alleen in Duitsland en overdag treinen reden, zijn ze nu drastisch aan het uitbreiden en hebben grote plannen.

FlixTrain in 2021

Op 6 mei 2021 is de eerste treinverbinding door FlixTrain in Zweden geopend. De trein rijdt hier tussen Stockholm en Göteborg. De samenwerking in Zweden is met Hector Rail. Samen zorgen ze voor ruim 38 treinen tussen de twee Zweedse steden. In Duitsland zijn nog niet alle routes geopend, maar de verwachting is dat FlixTrain vanaf juni 2021 weer op alle routes in Duitsland zal gaan rijden. Aan nieuwe routes komen er hier twee bij, Deze zullen in de loopt van 2021 geopend worden en zullen een verbinding gaan maken tussen Noord en Zuid. Deze route zal in stukken worden uitgebreid en geopend, maar in september zou alles geopend moeten zijn.

FlixTrain route kaart 2021 – ©FlixTrain

Nachttrein

Naast de nieuwe trajecten en uitbreiding in Zweden, wil de maatschappij zich ook gaan richten op het nachttreinennetwerk in Europa. Vanaf midden juni 2021 willen ze twee nachttreinen hebben rijden tussen München, Berlijn en Hamburg. Als dit allemaal voorspoedig loopt en zich goed ontwikkeld, dan zullen er meer nachttreinen bij gaan komen. Tot dusver allemaal goed nieuws!!

Uitgelichte foto: @Pjedro22 – CC BY-ND 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.