Nieuws: Eurostar vraagt om financiële steun van Britse overheid

Sinds de uitbraak van Corona heeft het bedrijf Eurostar het aantal passagiers fors zien dalen. Het treinverkeer ligt bijna geheel stil en nu is ook het geld op. Het bedrijf heeft nu om financiële steun gevraagd om overeind te kunnen blijven.

Lockdown

Door de vele coronalockdowns rijden er bijna geen treinen meer van en naar Londen. Waar de trein normaal gesproken meerdere keren per dag vanuit Amsterdam, Brussel en Parijs vertrekt richting Londen, gaat het nu om maar 2 treinritten per dag tussen Londen en het vaste land. Dat is veel te weinig om alle kosten te kunnen dekken, daar er bijna niemand reist. Als er niet binnen nu en een paar manden iets veranderd in de vorm van het reisadvies of financiële steun dan is komende zomer al het geld op.

Geld is op

Op dit moment heeft het bedrijf staatssteun aangevraagd bij de Britse overheid. Het is echter nog maar de vraag of dat het bedrijf steun krijgt. Dit heeft puur te maken met het feit dat het merendeel van de aandeelhouders niet in Groot-Britannië zitten, maar juist ergens anders. Zo heeft de Franse overheid via het spoorbedrijf SNCF ruim 55% in handen, zo ook de Belgen met 5%. De rest zit voornamelijk in Canada en de Britten zelf hebben geen aandeel meer, daar ze dat dit jaar verkocht hebben. Het bedrijf heeft dit jaar al 200 miljoen aan steun ontvangen, maar ook dit is bijna op. Alle aandeelhouders kijken nu naar elkaar wie geld gaat stoppen om Eurostar rijdende te houden.

NS & Green Speed

Op de Eurostar tussen Amsterdam en Londen werkt vooral NS personeel. Je zou verwachten dat de NS wel gevraagd zou worden voor het redden van de Eurostar. Echter heeft de NS nog geen aanvraag tot steun ontvangen. Daarnaast is het nu ook nog de vraag of de fusie tussen Thalys en Eurostar nog doorgaat.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.