Nieuws: Eerste rechtstreekse Eurostar & Ticketverkoop Nightjet gestart

Eerste Eurostar rechtstreeks naar Londen

De Eurostar is niet nieuw voor de meeste treinreizigers. De mogelijkheid om naar Londen te reizen per Eurostar vanuit Nederland bestaat al sinds 2018. Echter was je verplicht om over te stappen in Brussel, daar je door een paspoortcontrole heen moest. Daar is nu verandering in gekomen en sinds 26 oktober 2020 is het mogelijk om rechtstreeks naar Londen te reizen per Eurostar. Op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal zijn er speciale Eurostar Terminals ingericht voor paspoortcontrole, waardoor een overstap op Brussel niet meer nodig is. Je bent nu binnen 4 uur in Londen vanaf Amsterdam Centraal en 3,5 uur vanaf Rotterdam Centraal. Voor maar €46 kan je al in Londen zitten (als je op tijd boekt natuurlijk).

Ticketverkoop Nightjet naar Oostenrijk gestart

Het heeft even op zich laten wachten, maar het is dan toch zover. De ticketverkoop voor de nieuwe Nightjet naar Oostenrijk is gestart. De verkoop zou oorspronkelijk starten op 21 september starten, maar door storingen liep dit uit. Sinds 26 oktober is het mogelijk om een ticket te boeken. De prijzen zijn bij zowel NS International als bij de ÖBB (Oostenrijkse Spoorwegen) hetzelfde en liggen tussen de €29 en de €90 (afhankelijk van het type rijtuig en plek). De treintickets zijn beschikbaar vanaf 29 euro voor een zitplaats, vanaf 59 euro voor een slaapplaats en vanaf 89 euro voor een luxe couchette. De tickets zijn een half jaar vooruit beschikbaar en dus ook voor komend winterseizoen. De nieuwe Nightjet zal vanaf 13 december gaan rijden vanuit Nederland met als bestemming Wenen en Innsbruck.

LET OP!! –> Reisadvies

LET OP! Voor Engeland en Oostenrijk geldt op dit moment code Oranje. Dit houdt in dat alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Mocht je toch naar deze landen moeten reizen, dan is het dragen van een mondkapje in de trein verplicht. Mocht je een eigen cabine hebben (geldt alleen voor de Nightjet), dan mag het mondkapje daar af.
Engeland: Voor Engeland geldt als volgt dat als je reist naar Engeland, je daar 14 dagen in quarantaine moet. Mocht je reizen vanuit Engeland naar Nederland, dan moet je 10 dagen in quarantaine.
Oostenrijk: Voor Oostenrijk geldt als volgt dat als je reist naar Oostenrijk, je daar 10 dagen in quarantaine moet. Mocht je reizen vanuit Oostenrijk naar Nederland, dan geldt hetzelfde advies in Nederland.

Uitgelichte afbeelding: Nightjet – ©ÖBB/Harald Eisenberger

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.