Nieuws: De beroemde Oriënt Express komt naar Nederland

Wie heeft er nu niet gehoord van de Oriënt Express? De trein die vroeger vanuit Londen, via Hoek van Holland naar Venetië of zelfs richting Istanbul heeft gereden en waar mening treinreiziger nog van droomt. Je zal het niet geloven, maar deze trein komt naar Nederland.

Oriënt Express naar Nederland

De Oriënt Express komt niet zomaar naar Nederland. Het zal vanuit Amsterdam een reis gaan ondernemen richting Venetië, waarbij het steden als Brussel en Parijs zal aan doen. Het is nu ruim 10 jaar geleden dat deze trein eerder in Nederland is geweest en nu zal er op 24 juni weer een trein vertrekken vanuit Amsterdam Centraal. De reis naar Venetië zal 2 dagen duren, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de authentieke rijtuigen van vroeger. Voor wie mee wil met deze trein zal diep in de buidel moeten tasten, daar het ruim €6000 kost voor 2 personen om mee te mogen. Natuurlijk krijg je er wel een enorme ervaring en luxe met lekker eten en drinken voor terug. Zie het als een 5 sterren hotel, maar dan op wielen.

Tickets & meer

De tickets voor deze trein zijn natuurlijk niet goedkoop, maar deze reis is het zeker waard. Tickets zijn te koop via het reisbureau Incento. In 2010 heeft Incento dit eerder door gedaan in samenwerking met Belmond, de eigenaar van deze trein. De keuze voor Amsterdam is vrij simpel, daar het een iconische stad is en de reis vanaf daar prachtig is. Ondanks alles komen er wel vragen met betrekking tot de coronapandemie, maar Belmond geeft aan dat het veilig is en zal vanaf 1 mei 2021 de trein dan ook gaan laten rijden. Het bedrijf heeft er dan ook alle vertrouwen in dat er genoeg animo zal zijn voor deze rit.

Uitgelichte foto: ©Mzximvs VdB CC BY-SA 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.