Naast het spoor: Hotel Waldstätterhof

Wij houden van plekken naast het spoor! Voor de treinreiziger zijn ze eenvoudig te bereiken en ze hebben soms iets unieks. Een hotel in de buurt van een treinstation is ook erg fijn wanneer je een treinreis maakt. Zo hoef je niet ver te sjouwen met je koffers en kun je de volgende dag meteen de trein weer pakken. In Luzern verbleven wij in het Waldstätterhof, dat gelijk naast het station ligt. Een leuk hotel en perfect voor een overnachting tijdens je Grand Train Tour door Zwitserland.

Hotel Waldstätterhof
Luzern

Hotel Waldstätterhof

Voor ons is een hotel in de buurt van een treinstation vaak een must. We reizen veel met de trein en onze bezoekjes zijn vaak kort. Na een treinreis willen wij niet nog extra lang reizen/lopen om bij het hotel te komen. Toch moet het hotel wel een beetje oké zijn. Geen shabby hotelkamer met het lawaai van een treinstation. Gelukkig zijn er veel fijne hotels die én goed zijn én in de buurt van het treinstation liggen. Zo ook Hotel Waldstätterhof.

Dit hotel ligt op nog geen 5 minuten lopen van het treinstation van Luzern. Ook ben je zo in het centrum van de stad. Een ideale ligging dus voor treinreizigers die maar een dag de tijd hebben om Luzern te ontdekken. Het ligt vlak achter Monopol (waar je een fantastische rooftopbar hebt), in het nieuwe gedeelte van de stad. Het hotel heeft een klassiek uiterlijk. Een beetje rustiek en typisch Zwitsers. Van binnen is het modern en kleurrijk ingericht. Qua faciliteiten moet het driesterrenhotel het vooral hebben van het ontbijt, een rijk buffet met genoeg keuzes. Verder heeft het hotel nog een lounge en in de ontbijtzaal kun je in de avond terecht voor een diner.

Hotel Waldstätterhof
De kamer

Wij hadden een vrij moderne kamer, in het nieuwe gedeelte van het hotel. De kamer was comfortabel en netjes ingericht, met een fijne poef om op te zitten, een handige bureau en een minibar met twee flessen water. De flessen water waren erg welkom, aangezien het tijdens ons bezoek warm was in de stad. Dat is meteen een nadeel: in de kamer was het erg warm. Er stond wel een kleine airco, maar erg sterk was die niet. In Zwitserland zijn hotels niet voorbereid op hete zomers, dus dat er überhaupt airco is, is zeker een pluspunt.

We hebben een heerlijke avond gehad in Luzern en raden dit hotel zeker aan voor treinreizigers die een overnachting hebben in Luzern! Boek hier een overnachting >>>

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.